На Хмельниччині спільними зусиллями з підприємцями краю

На Хмельниччині спільними зусиллями з підприємцями краю

31.10.13 08:55 0 1030
За участю заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля відбулося чергове засідання регіональної ради підприємців області, яке пройшло у форматі конструктивного обговорення питань створення в області сприятливого бізнес-клімату.

Для влади було і залишається важливим завданням – проведення системних консультацій з представниками бізнесу, які здійснюють підприємницьку діяльність за принципами соціальної та загальногромадської відповідальності. Голова обласної державної адміністрації Василь Степанович Ядуха неодноразово наголошував, що пріоритетними напрямками економічної політики влади на обласному рівні є підвищення конкурентоспроможності економіки та покращення інвестиційного клімату, підтримка місцевого товаровиробника та збільшення експорту товарів.

«Про наш регіон, його можливості вже знають в багатьох країнах світу. Позиція місцевої влади щодо розбудови економіки краю імпонує потенційним інвесторам. Так, лише за І півріччя поточного року кількість підприємств з іноземними інвестиціями в області зросла з 231 до 283 підприємств. Ці цифри переконливо ілюструють якість бізнес-клімату в регіоні» – зазначив заступник голови адміністрації.

Протягом трьох останніх років залучено 80 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій, що складає третину загального обсягу іноземних інвестицій, що надійшли в економіку Хмельниччини за роки незалежності України.

Спостерігається зростання обсягів виробництва продукції. Сільськогосподарський сектор економіки Хмельниччини три роки поспіль демонструє сталу тенденцію зростання обсягів виробництва продукції. За січень-вересень 2013 року забезпечено приріст надходжень до загального фонду місцевих бюджетів на 9,6% або на 108,7 млн. гривень.

“У контексті зазначеного для нас дуже важлива думка підприємницької громадськості області щодо перспектив розбудови бізнес-середовища регіону, у першу чергу в перспективних напрямках економічного потенціалу. Так, на сьогоднішній день актуальним питанням є обговорення законопроекту про Загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки”, – акцентував увагу присутніх Леонід Андрійович.

За даними щорічної оцінки легкості ведення бізнесу експертами Світового банку позиції України у 2013 році зросли у світовому рейтингу на 25 пунктів. Якщо в минулорічному звіті наша країна посіла 137 місце серед 185 досліджуваних держав, в цьому році – 112-е місце серед 189 учасників рейтингу.

Україну визначено державою, яка досягла найбільших результатів у поліпшенні регуляторного середовища серед усіх країн у 2012-2013 роках. Це висока оцінка, але ще багато питань потребують суттєвого врегулювання. Тому, виключно через конструктивне обговорення існуючих проблем у бізнес-середовищі, напрацювання виважених пропозицій, можливо сформувати спільну позицію для створення об’єктивних умов розвитку підприємництва, зокрема шляхом вдосконалення нормативно-правової бази та дерегуляції бізнесу.

За підсумками засідання регіональної ради підприємців області прийнято ряд принципових рішень, реалізація яких забезпечить конструктивну та плідну роботу дорадчого органу при облдержадміністрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктора Бережного та ...
Наступна новина: На Львівщині пройдуть ...

КОМЕНТАРІ