На Хмельниччині служби МНС до ліквідації наслідків снігопадів в зимовий період готові

На Хмельниччині служби МНС до ліквідації наслідків снігопадів в зимовий період готові

31.10.13 09:24 0 1104
На території Чемеровецького та Городоцького районів відбулись спільні навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту з питань організації управління при ліквідації надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду. Від обласної влади участь в навчаннях взяв перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко.

За тактичним задумом, на автодорозі Городок – Чемерівці між населеними пунктами Дубівка та Лісоводи внаслідок сильних снігопадів утворилися снігові замети висотою до 1,8 м, в результаті чого було заблоковано рух автомобілів, що призвело до необхідності евакуації людей та техніки, надання людям допомоги щодо їх обігріву та харчування.

Те, що навчання проводились саме на цьому відрізку дороги, не є випадковим, адже минулої зими саме тут спостерігались високі перемети, та було затрачено чимало матеріальних та людських ресурсів для відновлення автомобільного сполучення.

На даній ділянці дороги було розгорнуто два пукти відстою техніки з палатками для обігріву, харчування та надання невідкладної медичної допомоги. Наявними силами та засобами організовано проведення евакуації техніки із снігових заметів, супроводження її до безпечних ділянок доріг, зв'язок та освітлення місця надзвичайної ситуації та безпосередньо розчищення доріг від снігу.

Крім того, у навчаннях взяли участь бригади «Медицини катастроф», які відпрацювали надання невідкладної медичної допомоги потерпілим, а також волонтери Товариства Червоного Хреста, які працювали в пунктах обігріву.

Підрозділами ДАІ організовано обмеження руху транспорту на зазначеній ділянці, а також забезпечено рух у реверсивному режимі.

Під час пленарної частини керівник навчань - Вадим Гаврішко дав високу оцінку готовності служб МНС Хмельниччини до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з різким ускладненням погодних умов. Поряд з тим, він зазначив, що лише спільними зусиллями усіх без винятку оперативних служб можна забезпечити оперативне реагування на такі надзвичайні ситуації, ліквідацію їх наслідків, а також надання невідкладної допомоги постраждалому населенню та учасникам дорожнього руху.

За словами начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Бориса Болібруха, з метою організації своєчасної підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із ризиками осінньо-зимового періоду в період з 16 по 25 жовтня поточного року проведені спільні навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту із залученням всіх аварійних служб в 18 районах та 6 містах обласного значення. До проведення тренувань були задіяні більше тисячі чоловік особового складу та понад 200 одиниць спецтехніки. А тому, ці навчання стали завершальним етапом проведення подібних тренувань на території області і неодмінно покращать своєчасність та якість реагування на подібні надзвичайні ситуації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ