Олег Панькевич закликає зберегти Інститут української археографії та Інститут сходознавства НАН України

Олег Панькевич закликає зберегти Інститут української археографії та Інститут сходознавства НАН України

31.10.13 08:09 0 1186
Народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич закликав президента Національної академії наук України Б.Патона та міністра освіти і науки Д.Табачника зберегти Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України та Інститут сходознавства ім. А.Ю. Кримського НАН України. Про це йдеться в зверненні народного депутата на адресу НАН України та Міністерства освіти і науки.

Олег Панькевич висловив стурбованість з приводу можливої ліквідації Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України та Інституту сходознавства ім. А.Ю. Кримського НАН України.

"Обидві інституції було створено на зорі незалежности України, вони відіграють надзвичайно важливу роль у відновленні національних традицій вітчизняної гуманітаристики, формуванні її завдань і напрямків відповідно до засад державотворення, у вихованні нового покоління висококваліфікованих дослідників та інтеграції вітчизняної науки в міжнародний контекст. Прикладом ефективности наукової діяльности інституцій такого профілю є Львівське відділення Інституту археографії, засноване 1992 року видатним ученим і відомим громадським діячем Ярославом Дашкевичем (1926–2010). Упродовж двадцяти років своєї діяльности створена Я.Дашкевичем Львівська археографічна школа започаткувала нові напрямки української історіографії – археографія, генеалогія, геральдика, грушевськознавство, джерелознавство історії України, історія національно-визвольного руху, сходознавство (зокрема вірменські студії), що заклали тривкі фундаменти національної академічної науки в західноукраїнському регіоні та Україні загалом", – зазначив Олег Панькевич.

Народний депутат наголосив, що вважає своїм обов'язком підтримати колективи Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України та Інституту сходознавства ім. А.Ю. Кримського НАН України, оскільки переконаний, що знищення профільних інститутів стане відчутною втратою не лише для академічної гуманітаристики, а й для всієї української культури.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ізраїль затвердив план ...
Наступна новина: 790 тисяч примірників ...

КОМЕНТАРІ