В Житомирській області у 2013 році на виконання програми підтримки ветеранських організацій з обласного бюджету виділено 569,3 тис. грн.

В Житомирській області у 2013 році на виконання програми підтримки ветеранських організацій з обласного бюджету виділено 569,3 тис. грн.

31.10.13 08:27 0 1018
«Наш святий обов’язок – поважати подвиг батьків і дідів. Серед тих людей, які за мужність і героїзм, проявлені в роки Великої Вітчизняної, були нагороджені урядовими відзнаками, 98 жителів області удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу, 27 - повні кавалери ордена Слави 3-х ступенів. Таке славне минуле нашого краю спонукає частіше замислюватися над своїм майбутнім», - на цьому наголосив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Олександр Никитюк 29 жовтня під час прямого ефіру обласного радіо в рамках передачі «Гість студії».

Розмова у прямому ефірі відбулася у дні, коли Україна вшановує подвиг солдат-визволителів, тож обговорювалися, насамперед, питання захисту ветеранів війни з боку держави.

Олександр Никитюк зауважив, що з близько 400 тисяч наших жителів, що воювали на фронтах Другої світової війни, на території Житомирщини зараз проживає 56 тис. ветеранів, у тому числі 5 тис. 300 – інваліди війни, 7 тис. – учасники бойових дій, 35500 – учасники війни. Всі вони потребують до себе уваги і поваги, і обов’язок влади та один із пріоритетних напрямків роботи – забезпечення пільгами, передбаченими чинним законодавством і соціальними програмами, ветеранів та дітей війни. Так, у 2013 році для надання пільг, у тому числі ветеранам і дітям війни, за рахунок державних коштів у бюджетах міст і районів області передбачено використати 242,5 млн. грн. Це на 1,8 млн. більше, ніж у минулому році. Вже виділено 253 ветеранам війни путівки на санаторно-курортне лікування, 187 ветеранам встановлено квартирні телефони, 38 ветеранам проведено капітальний ремонт житла. За рахунок коштів державного бюджету у травні надана одноразова грошова допомога 56 тис. ветеранам війни на загальну суму 27 млн. грн..

Олександр Никитюк зазначив, що в області працює чітка програма допомоги ветеранам, затверджена сесією обласної ради: «Ми її фінансуємо і крок за кроком втілюємо в життя. Ми хочемо домогтися, щоб якомога менше проблем було у наших захисників і визволителів».

Заступник голови облдержадміністрації, як безпосередній учасник розробки обласної програми підтримки ветеранських організацій, підкреслив, що в основі цієї роботи лежить виконання вимог Президента України щодо посилення соціального захисту людей старшого покоління, особливо ветеранів з боку держави. У 2013 році на виконання цієї програми виділено 569,3 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі виникла ...
Наступна новина: Закарпатська область: за ...

КОМЕНТАРІ