Активне залучення інвестицій в економіку Житомирщини – результат спільної, виваженої, конструктивної діяльності обласної державної адміністрації і обласної ради

Активне залучення інвестицій в економіку Житомирщини – результат спільної, виваженої, конструктивної діяльності обласної державної адміністрації і обласної ради

31.10.13 11:24 0 1010
Оцінка сучасного економічного стану області, зокрема, роль інвестицій у розвитку регіону – ці питання стали предметом обговорення під час прямого ефіру на обласному радіо за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Олександра Никитюка.

Підсумовуючи діяльність обласної державної адміністрації за останні три роки, Олександр Андрійович відзначив покращення показників в усіх сферах соціально-економічного розвитку Житомирщини. Зокрема, значних успіхів вдалося домогтися у залученні інвестицій в економіку області. За темпами їх приросту Житомирщина посідає 2-е місце в державі.

«Об’єм інвестицій збільшується, і це говорить про довіру бізнесу до влади. Бізнес з 53-х країн світу прийшов у Житомирську області і вкладає інвестиції в її економіку. Люди повірили нам, у нас налагоджена співпраця, яка з роками поліпшується», - стверджує Олександр Никитюк.

Так, у 2011 році в економіку області було вкладено 339 млн. доларів, а у 2012 інвестиції досягли 2,5 млрд. дол. Олександр Никитюк вважає, що одним з основних чинників того, що інвестор так активно працює на Житомирщині, є спільна виважена і конструктивна позиція обласної державної адміністрації і обласної ради.

За півріччя у регіоні освоєно більше мільярда інвестиційних коштів. Це на 6,8% більше обсягів відповідного періоду минулого року. По динаміці освоєння інвестиційних коштів з 17-го місця Житомирщина піднялася на 8 місце в Україні. Кошти вкладаються передусім у промисловість, а також у сільське господарство.

Олександр Никитюк зауважив, що вперше в області буде зібрано 1 млн. 700 тис. т зерна. «За останніх два з половиною роки розорано більше 200 тис. га землі, отже, ситуація покращується, створюються нові робочі місця, у місцевий бюджет йдуть прибутки. Ми пишаємося тим, що інвестори нам повірили», - стверджує заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фахівці Міндоходів ...
Наступна новина: Тернопілля: вирішення ...

КОМЕНТАРІ