відбулися збори керівників місцевих осередків Рівненської обласної ради ветеранів пожежно-рятувальних підрозділів та військ цивільної оборони

відбулися збори керівників місцевих осередків Рівненської обласної ради ветеранів пожежно-рятувальних підрозділів та військ цивільної оборони

31.10.13 10:13 0 1022
30 жовтня в селищі Городище Рівненського району на базі аварійно-рятувальної частини відбулися збори керівників місцевих осередків Рівненської обласної ради ветеранів пожежно-рятувальних підрозділів та військ цивільної оборони.

Перед початком засідання ветеранам було продемонстровано на новоствореному навчально-тренувальному комплексі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій показове командно-штабне тренування аварійно-рятувальних підрозділів області.

В ході тренувань гості стали свідками дій рятувальників з ліквідації умовної пожежі в житловому будинку, порятунку потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді та ліквідації витоку хімічно-небезпечної речовини. Як пояснив присутнім начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Сергій Павловський: - «Основною метою створення навчально-тренувального комплексу є імітація умов надзвичайних ситуацій максимально наближених до реальних, що дасть рятувальникам краще закріпити теоретичні знання та покращити практичні навички. А також налагодити взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами та службами цивільного захисту і органами управління».

Варто зазначити, що це перший навчально-тренувальний центр такого високого класу, створений на теренах Рівненщини за активної допомоги органів влади. Полігон розділений на кілька секторів, де імітуються найбільш поширені надзвичайні ситуації, а саме: пошкоджені будівлі з завалами від будівельних конструкцій, дорожньо-транспортні пригоди, місця відключення тепло, водо та газопостачання, перекидання та витоку хімічно-небезпечних речовин. Також окремо є зона розгортання пересувного пункту управління.

Тренування на полігоні сприятимуть виробленню у рятувальників витримки й психологічної стійкість до роботи в умовах небезпечних факторів надзвичайних ситуацій та пожеж.

На початку засідання перед присутніми виступив голова Рівненської обласної ради ветеранів пожежно-рятувальних підрозділів та військ цивільної оборони Анатолій Полюшкевич, який довів присутнім Указ Президента України «Про День пожежної охорони», що відзначатиметься щороку 17 квітня. Разом з тим, пан Полюшкевич роз’яснив про роботу, яку проводить керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо збереження пільг пенсіонерам ДПО та МНС. Також вкотре було наголошено про необхідність надання особливої уваги пенсіонерам, які знаходяться у віддалених районах області, хворим та тим, кому потрібна допомога.

На завершення голова ради ветеранів зазначив, що тільки наполеглива співпраця рятувальників та ветеранів зможе допомогти покращити їх спільне майбутнє.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ