Боєць

Боєць "Соколу", перебуваючи поза службою, врятував жінку від нападника

31.10.13 13:37 0 894
Надвечір вихідного дня правоохоронець Микола Кондрашов вийшов зустріти дружину, що поверталася додому. Проходячи повз один із будинків, у сутінках чоловік раптом почув жіночий крик: «Допоможіть!». Миттю здолавши відстань у понад сто метрів, міліціонер затримав зловмисника, який намагався відібрати у кіровоградки сумку.

Оперативник діяв блискавично і професійно, тож не залишив грабіжнику жодного шансу втекти. Хоча той спочатку спробував чинити опір, адже не знав, що перед ним співробітник спецпідрозділу «Сокіл» Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в області.

Зловмисник не міг навіть уявити, що його спіймають «на гарячому». Скориставшись відсутністю поблизу сторонніх та темною порою доби, чоловік сподівався легко відібрати у жінки сумку. Коли раптово вихопити здобич з рук перехожої не вдалося, грабіжник почав волокти потерпілу разом із сумкою просто по землі. Кіровоградка спромоглася покликати на допомогу і, на її щастя, у потрібний момент працівник міліції опинився поряд.

Інші перехожі, що якраз також нагодилися до місця події, викликали слідчо-оперативну групу, якій правоохоронець і передав затриманого. Зловмисником виявився 27-річний житель обласного центру. За його ж словами, на грабіж він зважився, аби роздобути трохи грошей, бо якраз шукав роботу, але безрезультатно.

65-річній потерпілій повернули сумку з речами, які розсипались на землю під час нерівного протистояння зі зловмисником. Жінка перебувала у шоковому стані: спочатку несподіваний напад, потім таке ж несподіване і швидке затримання зловмисника.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Триває розслідування.

Керівник Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в області Андрій Крищенко, звісно ж, не міг залишити поза увагою вчинок свого підлеглого, який не пройшов осторонь чужої біди. А тому на ім’я начальника обласного Управління МВС генерал-майора міліції Костянтина Пожидаєва вже подано відповідне клопотання щодо заохочення оперативника премією.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ