Водій запевняв правоохоронців, що рушницю, накладні вуса та бороду йому в автомобіль

Водій запевняв правоохоронців, що рушницю, накладні вуса та бороду йому в автомобіль "підкинули"

31.10.13 13:43 0 1069
На днях співробітники ДАІ зупинили автомобіль, водій якого рухався всупереч Правил дорожнього руху. Через незвичну поведінку порушника міліціонери провели більш прискіпливу перевірку: водій перебував в стані наркотичного сп’яніння, не мав при собі документів, що засвідчують особу, а на останок, в салоні автівки помітили зброю…

У Миколаєві інспекторами ДПС за порушення Правил дорожнього руху був зупинений автомобіль ВАЗ-2108. На прохання співробітників міліції пред’явити документи 42-річний водій помітно занервував. Та як з`ясувалося, на те у нього були «вагомі» причини, – інспектори ДАІ помітили, що чоловік мав явні ознаки наркотичного сп’яніння. При собі мав свідоцтво про реєстрацію автомобілю зовсім з іншими номерними знаками, ніж ті, які були в наявності та тимчасовий талон на право керування без будь-яких додаткових документів, що підтверджують його особу. Виявляється, нещодавно відносно нього було складено протокол про адміністративне правопорушення за керування автомобілем в стані сп’яніння й наразі він очікує рішення суду за вчинене порушення. Навіть, це не змусило водія припинити грубо порушувати Правила дорожнього руху, ставлячи під загрозу життя й здоров’я інших людей.

Також, на автомобілі був відсутній задній номерний знак на що знову-таки водій продемонстрував подив. Правоохоронці, не гаючи часу, перевірили ВАЗ-2108 по інформаційним базам Державтоінспекції й з`ясували, що державний номер, який був «причеплений» на автомобіль належав зовсім іншій автівці. До того ж, інспектори помітили на задньому сидінні обріз мисливської рушниці.

На місце було викликано слідчо-оперативну групу Ленінського райвідділу і, як показав огляд транспортного засобу, водій, окрім зброї, патронів, перевозив також накладні вуса та бороду. На питання співробітників міліції: «Навіщо все це Вам і як воно опинилося в транспортному засобі? Звідки даний державний номер на автомобілі?» Чоловік стверджував лише одне – вперше бачу, мабуть, підкинули.

Так чи інакше, під час слідства все з`ясується, адже наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу».

Крім того, інспекторами ДАІ відносно громадянина були складені адміністративні матеріали за ст. 130 «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», за ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки» й за ч.6 ст. 121 «Керування водієм транспортним засобом з номерним знаком, що не належить цьому засобу».

СЗГ УМВС України

в Миколаївській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Активне залучення ...

КОМЕНТАРІ