Кримські правоохоронці вилучили у

Кримські правоохоронці вилучили у "наркоділка" канабісу на мільйон гривень ,

31.10.13 14:02 0 981
Вага вилученого наркотику – понад 100 кг, а вартість за цінами «чорного ринку» орієнтовно складає майже 1 мільйон гривень. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією заступника начальника Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Автономній Республіці Крим підполковника міліції Юрія Філоненко, в ході проведення санкціонованого обшуку в домоволодінні 51-річного кримчанина співробітниками УБОЗ було виявлено та вилучено 104 куща конопель загальною вагою близько 100 кг. Про готовність продавати «зілля» свідчить також вилучення 8 кг висушених і перетертих конопель, електронних ваг і пристосувань для упаковки готової продукції.

За кожною рослиною здійснювався турботливий догляд - їх підгодовували, поливали, обробляли ґрунт. Чоловік розраховував на відповідний нарковрожай - рослини конопель виросли вище людського зросту і здалеку нагадували ялини.

- Організація вирощування та обробки конопель говорить про те, що процес був поставлений, фактично, на промислову основу - кожен кущ мав свій номер, просушка велася в спеціально обладнаних підсобних приміщеннях, розташованих у дворіі домоволодіння, а також на горищі і під прибудованим до будинку навісом, - зазначив підполковник міліції Юрій Філоненко.

На даний час зловмисник затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах). За скоєння вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Дар'я Щербакова

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держсільгоспінспекція ...
Наступна новина: В Луцьку канікули – пора ...

КОМЕНТАРІ