Завдяки працівниками міліції забезпечено повернення потерпілим більше 9 мільйонів гривень

Завдяки працівниками міліції забезпечено повернення потерпілим більше 9 мільйонів гривень

31.10.13 14:58 0 1002
Вступив у законну силу вирок суду відносно членів організованого злочинного угрупування, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами резидентів США на суму понад 13 млн. грн.

У 2010 році працівниками спецпідрозділу Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області та Головного управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) МВС України було припинено діяльність міжнародної організованої злочинної групи, до складу якої входили троє чоловіків - громадяни Республіки Молдова та Російської Федерації.

Злочинці спеціалізувались виключно на незаконних діях по доступу до банківських рахунків резидентів іноземних держав та зняттям з них грошових коштів.

Так, протягом кількох днів шахраї, залучивши до проведення складної схеми кілька банків Америки (звісно, без їх дозволу на те), перерахували з кількох рахунків фінансових установ грошові кошти на загальну суму 1,2 млн. доларів США (більше 9 млн. грн.). Власником електронного рахунку, який поповнився зазначеною сумою, виявився мешканець Молдови, який, щоправда, не забажав зв’язуватися із банківськими установами на території своєї держави, а обрав фінансовий заклад, розташований у м. Миколаєві.

Прибуток надихнув «трійку» на подальші дії і вони, використовуючи мережу Інтернет, у спеціалізованій он-лайн програмі ще одного банківського закладу Америки здійснили незаконний доступ до профілю клієнта зазначеного банку, отримавши можливість розпоряджатись коштами юридичної особи, зареєстрованої в США. І цього разу «умільці» також впорались за кілька днів, здійснивши незаконний електронний перевід грошових коштів в сумі 0,4727 млн. доларів США (більше 3 млн. грн.). «Пощастило» знов тому ж громадянину Молдови і його рахунок поповнився на досить «приємну» суму.

У вересні 2010 року, за результатами комплексу оперативно-розшукових заходів, проведених працівниками спецпідрозділу УБОЗ, члени злочинного угрупування були встановлені та затримані. Правоохоронці сусідніх держав об’єдналися, спільно відпрацювали всі дії, пов’язані із збором доказової бази злочину й документуванням шахрайських схем зловмисників та довели причетність затриманих осіб до скоєння вказаного правопорушення і легалізації грошових коштів на території України.

Загальна сума збитків, заподіяних злочинцями, склала більше 13 млн. грн. Правоохоронці, які у ході досудового слідства по кримінальному провадженню вилучили іноземну валюту на суму більше 9 млн. грн., вирішили питання щодо повернення грошових коштів потерпілій стороні.

У 2013 році судом Центрального району м. Миколаєва обвинувачених по вказаному кримінальному провадженню засуджено до позбавлення волі на строки від 1 до 9 років.

СЗГ УМВС України

в Миколаївській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ