Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей Forbes, випередивши Обаму

Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей Forbes, випередивши Обаму

31.10.13 15:48 0 1018
Президент Росії Володимир Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей Forbes, випередивши президента США Барака Обаму, який цього року опинився на другому місці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це йдеться в повідомленні на сайті Forbes.

Обама очолював цей рейтинг щороку з моменту його заснування в 2009-му, крім 2010 року, коли номером один був колишній політичний і військовий лідер Китаю Ху Цзіньтао, мовиться в повідомленні.

На третьому місці в рейтингу голова КНР Сі Цзіньпін. До першої п’ятірки також увійшли папа Франциск (4-е місце) і канцлер Німеччини Анґела Меркель (5-е місце).

Автори рейтингу відзначають збільшення жінок у списку. Цього року до рейтингу увійшли дев’ять жінок. При цьому в 2011 і 2012 роках їх було шестеро, а в рік заснування рейтингу (2009) – троє.

Росію в списку, крім Путіна, представляють президент «Роснафти» Ігор Сєчін (60-е місце), прем’єр-міністр Дмитро Медведєв (53-є місце) і найбагатший бізнесмен Алішер Усманов (63-є місце).

Всього до рейтингу Forbes увійшли 72 світові політичні, економічні і громадські діячі – по одному на 100 мільйонів жителів планети. Україна в рейтингу не представлена.

Рейтинг найвпливовіших людей світу за версією Forbes – суб’єктивний вибір американської редакції журналу. Критеріями впливовості автори дослідження вважають важливість рішень, які ухвалюють учасники списку, для широких мас, фінансові потоки, підконтрольні учасникам рейтингу як адміністраторам, менеджерам або власникам, і активність, з якою учасники рейтингу свою владу застосовують.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поліція Китаю затримала ...
Наступна новина: До Франції з Нігеру ...

КОМЕНТАРІ