Цього року волинських фермерів держава забезпечить 19-ма холодильними установками

Цього року волинських фермерів держава забезпечить 19-ма холодильними установками

31.10.13 13:06 0 991
Цього року волинським фермерам для підвищення якості своєї продукції передбачено 19 двісті літрових холодильних установок.

Учора у селі Селець на Турійщині таке обладнання отримали чотири господарі з Володимир-Волинського (Боярський В.), Луцького (Борейко О., Турійського (Шуфрун І.) та Ковельського (Бурко О.) районів.

Передача необхідної техніки людям відбулася за участю заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня, першого заступника Міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Леоніда Маринича, заступника голови ОДА Віталія Карпюка. Вони поспілкувалися з людьми та подякували їм за працю.

Нагадаємо, високопосадовці упродовж двох днів перебували на Волині з робочою поїздкою в рамках дев’ятого засідання міждержавної робочої групи щодо збільшення взаємної присутності на ринках України і Білорусі сільськогосподарської продукції.

Ці фермери вигодовують 5 і більше корів та реалізовують молоко у бюджетні заклади та на ринок краю. У планах власників родинних ферм - створення молочарських обслуговуючих кооперативів.

До уже шість волинських господарів, які утримують п’ять і більше корів, одержали від держави холодильні установки. Вартість однієї – приблизно 25 тисяч гривень. Кошти виділяються з обласного бюджету, згідно із спеціальною «Програмою підтримки особистих селянських господарств області на 2012-2016 роки».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Діяльність Північно – ...
Наступна новина: В Закарпатській області ДСО ...

КОМЕНТАРІ