проведено командно-штабне тренування щодо готовності органів управління та сил цивільного захисту Волинської області до осінньо-зимового періоду

проведено командно-штабне тренування щодо готовності органів управління та сил цивільного захисту Волинської області до осінньо-зимового періоду

31.10.13 12:04 0 1007
30 жовтня у Луцьку під керівництвом першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Башкаленка відбулось командно-штабне тренування за участі керівників органів управління та підрозділів цивільного захисту територіальної підсистеми Волинської області на тему «Дії органів управління та сил цивільного захисту області, військових формувань, формувань МВС під час ускладнення погодних умов, спричинених сніговими заметами».

Згідно з тактичним задумом, на території Волинської області внаслідок проходження атмосферного фронту випала півторамісячна норма опадів у вигляді снігу, яка супроводжувалась сильним шквальним вітром, що призвело до ускладнення руху на автошляхах та утворення на окремих ділянка снігових переметів, що унеможливлює рух автотранспорту. Без транспортного сполучення залишилось близько 300 населених пунктів, а без електропостачання - понад 200, а також окремі вулиці в містах Луцьк та Ковель. У снігових заметах на вказаних ділянках доріг опинилися значна кількість автотранспорту, включаючи рейсові автобуси, вантажні та легкові автомобілі. Складні погодні умови практично зводять нанівець виконання робіт з розчистки автодоріг, вже через годину після розчистки проїзди знову ускладнюються.

Під час навчань перевірено готовність керівного складу місцевих органів влади і служб екстреного реагування до ліквідації надзвичайної ситуації, заслухано посадових осіб щодо порядку дій відповідно до функціональних обов’язків.

Керівник навчань визначив завдання для покращення стану готовності служб та органів управління до дій у випадку екстрених ситуацій взимку, зокрема щодо призначення в кожному місті обласного значення та районі відповідальних осіб за оперативне реагування у випадку різкого погіршення погодних умов взимку, функціонування місць відстою великогабаритного вантажного транспорту, їх забезпечення всім необхідним майном і продуктами харчування, розгортання та функціонування в цих місцях пунктів обігріву, надання населенню невідкладної медичної допомоги.

Перевірено інженерну техніку, яка може залучатися для розчищення доріг та відбуксирування автотранспортних засобів.

Результатом навчання стало вдосконалення навичок керівного складу органів управління та галузевих ланок щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку погіршення погодних умов взимку, а також щодо запобігання, локалізації та ліквідації наслідків стихії.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Львівщині під час ...

КОМЕНТАРІ