В Закарпатській області ДСО відзначає 61-у річницю створення

В Закарпатській області ДСО відзначає 61-у річницю створення

31.10.13 13:09 0 1148
У 1952 році Рада Міністрів УРСР прийняла постанову «Про створення служби позавідомчої охорони при органах внутрішніх справ». На цю службу покладалися обов’язки охороняти всі об’єкти народного господарства і їй було підпорядковано всю сторожову охорону. Це рішення було обумовлено тим, що відомчі сторожові організації, які до того охороняли об’єкти народного господарства, виявилися малоефективними — з об’єктів народного господарства викрадалося державне та громадське майно.

У зв’язку зі створенням цієї служби були вжиті заходи щодо створення підрозділів позавідомчої охорони, укомплектування їх особовим складом, виділення приміщень та службового транспорту і організії телефонного та радіозв’язку. З того часу технічні та інші засоби охорони постійно вдосконалювалися, завжди йшли в ногу з досягненнями науки та техніки. Свого розвитку набула і система тактичної, фізичної та вогневої підготовок особового складу міліції охорони.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1993 року №615 «Про заходи щодо вдосконалення охорони об’єктів державної та інших форм власності» на базі підрозділів охорони створено Державну служби охорони при МВС України. Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 813 від 10 серпня 2002 року Головне управління Державної служби охорони при МВС України реорганізовано в Департамент Державної служби охорони при МВС України.

ДСО — найбільш авторитетна організація в системі МВС, яка надає охоронні послуги та забезпечує охорону громадського порядку. Кожен з підрозділів ДСО забезпечений найсучаснішою технікою та укомплектований фахівцями високого класу. Не виключенням є і УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

Нині УДСО при УМВС України в Закарпатській області складається з Мукачівського міжрайонного відділу, Центру технічної охорони, роти міліції охорони УДСО, до якої входить спеціальна група «Титан», дільниці цивільної охорони.

Окрім сучасних автомобілів, охоронних засобів сигналізації, гордістю УДСО є встановлена у грудні 2011 року найсучасніша система «Spider», яка забезпечує встановлення сигналізації у будь-якому місці України за побажанням клієнта, з миттєвим повідомленням на пульт спостереження та оперативним реагуванням на отриманий сигнал тривоги.

Свою безпеку закарпатській міліції охорони довірили дипломатичні установи, розташовані в області: Генеральне консульство Угорської республіки в м. Ужгород, Консульство Угорської республіки в м. Берегово, Генеральне консульство Словацької республіки в Ужгороді. В списку відомих підприємств краю, які охороняє ДСО, є ОП «Ужгородський коньячний завод», ТОВ «Ядзакі Україна», чисельні музеї та банки. Загалом під охороною УДСО при УМВС перебуває понад 3000 об’єктів, з яких майже половина — помешкання громадян.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього року волинських ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ