В Івано-Франківській області рятувальники роблять все можливе, щоб попередити пожежі в оселях самотніх літніх людей

В Івано-Франківській області рятувальники роблять все можливе, щоб попередити пожежі в оселях самотніх літніх людей

31.10.13 12:03 0 1078
Щоб попередити виникнення пожеж в помешканнях громадян працівники Управління ДСНС в області проводять профілактичні заходи, під час яких вони відвідують помешкання громадян, особливо це стосується самотніх людей похилого віку.

30 жовтня рятувальники спільно з представниками Івано-Франківської організації Товариства Червоного Хреста, волонтерами та соціальними працівниками Івано-Франківського територіального центру обслуговування пе­н­сіонерів та одиноких непрацездатних громадян провели такий захід в обласному центрі.

Працівники служб, в першу чергу, відвідали помешкання соціально незахищених верств населення, котрі, як свідчить статистика, найчастіше стають ви­ну­ватцями пожеж та жертвами вогню. Рятувальники провели з господарями осель бесіди, роз’я­с­нили літнім людям як дотримуватися елементарних, але таких важливих правил безпеки життєдіяльності при експлуатації пічного опалення, під час користування газо- та електроприладами. Адже навіть незначні, на перший погляд, порушення правил їх експлуатації можуть призвести до пожеж, отруєнь чадним газом та інших лих. Щоб усе сказане залишилося у пам’яті людей якна­йдовше, їм вручили листівки на протипожежну тематику. А патронажні медсестри міської організації Товариства Червоного Хреста, в свою чергу, надавали людям медичну допомогу та радили поберегти здоров’я. Люди похилого віку, хоч і відірвані від активного життя, але вони дивляться телевізор, слухають радіо, і, як з’ясувалося, багато знають про діяльність пожежно-рятувальної служби і переконують, що у випадку біди обов’язково телефонуватимуть на «101».

Як зазначила начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Христина Перцович, такі профілактичні заходи будуть проводитися систематично, аби не допустити виникнення пожеж в оселях з настанням осінньо-зимового періоду. Адже літні самотні люди інколи не в змозі належним чином подбати про протипожежний стан своїх помешкань, тож кваліфікована порада чи допомога їм не завадить. Такі профілактичні заходи є добрим підтвердженням того, що самотні непрацездатні громадяни похилого віку не залишені наодинці зі своїми проблемами, а завжди можуть розрахо­вувати на підтримку та допомогу рятувальників.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ