Свободівці взяли участь у Міжнародній конференції "Політика пам'яти: досвід, реалії сьогодення та погляд у майбутнє"

Свободівці взяли участь у Міжнародній конференції "Політика пам'яти: досвід, реалії сьогодення та погляд у майбутнє"

31.10.13 13:40 0 998
30 жовтня 2013 року у Львові розпочалася Міжнародна конференція "Політика пам'яти: досвід, реалії сьогодення та погляд у майбутнє". У заході взяли участь науковці та громадські діячі з України, Німеччини та Польщі, а також депутати Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Холявка, Ярослав Кравченко, Роман Ковальчук та Юрій Зірченко.

Учасників конференції від імени голови Львівської обласної ради Петра Колодія привітав депутат обласної ради, заступник начальника управління з гуманітарних питань і зовнішніх зв'язків обласної ради Андрій Холявка. "шні проблеми історичної пам'яти українців напряму пов'язані з тоталітарним минулим. Ворожі режими завжди намагалися контролювати пам'ять про минуле, бо без неї неможливо будувати майбутнє. В одних регіонах України наслідки тоталітаризму долаються швидше, в инших – повільніше. Такі конференції є вкрай важливими, оскільки тут можна обговорити ті теми, які десятиліттями замовчувалися, і також окреслити спільне бачення нашої історії", – зазначив Андрій Холявка.

"Львівська обласна рада традиційно виступала лідером деколонізації та десовєтизації України і шнє скликання не є винятком. Обласна рада увічнює жертви обох тоталітарних режимів у пам'ятних знаках, видає і всіляко підтримує видавництво книжок про наше минуле", – наголосив Андрій Холявка.

Керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн, вітаючи учасників конференції, зазначила, що одним із завдань конференції є відновлення історичної пам'яти, а це не можливо без подолання наслідків тоталітарних тисків.

"Без подолання наслідків тоталітаризму і стереотипів в поглядах на минуле неможливо спрямувати погляд у майбутнє. Европа потребує спільної історичної пам'яти, а Україна є, без сумніву, частиною Европи. Тому такі зустрічі є надважливими", – зазначила Габріеле Бауманн.

Міжнародна конференція "Політика пам'яти: досвід, реалії сьогодення та погляд у майбутнє" триватиме впродовж 30–31 жовтня. Протягом цих двох днів відомі історики, політологи, журналісти та громадські діячі вивчатимуть досвід подолання наслідків тоталітаризму, обговорюватимуть проблеми викриття стереотипів минулого та визначатимуть теми майбутніх діялогів задля формування спільних поглядів і дій.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Водій запевняв ...

КОМЕНТАРІ