Житомирська команда з таеквон-до – серед лідерів в Україні

Житомирська команда з таеквон-до – серед лідерів в Україні

31.10.13 12:43 0 1015
Розмаїття видів спорту, яким займаються у секціях спортивних та загальноосвітніх шкіл області, дозволяє розвинути фізичні здібності дитини, змалку залучати дітей та підлітків до здорового способу життя, як це передбачено соціальними ініціативами Президента України «Діти – майбутнє України».

Серед 40 неолімпійських видів спорту, які розвиваються в області, гідне місце посідає таеквон-до – корейська система єдиноборств, що набуває популярності в Україні та світі.

З 25 по 27 жовтня у Львові пройшов Всеукраїнський Кубок Національної Федерації таеквон-до ІТФ України серед дітей та юнаків, у якому взяли участь 500 спортсменів з різних регіонів України. Житомирську область представляли вихованці Житомирської школи таеквон-до під керівництвом тренера Олександра Дротенка та клуб «Хваранг» (тренер - Валерій Гаврилюк).

У скарбничці Житомирської області за підсумками цих змагань - 7 медалей: 3 перших, 3 других, 1 третє місце.

Серед призерів-вихованців Житомирської школи таеквон-до: Ігор Заєць (1 місце), Артем Павлюк (1 місце), Володимир Мартиновський (2 місце), Владислав Заремський (2 місце), Костянтин Деркач (2 місце), Олександр Костенко (3 місце). Вихованка клубу «Хваранг» Анна Бердник зайняла 1 місце.

Вже з 21 по 24 листопада у Сімферополі відбудеться Кубок України серед юнаків, юніорів та дорослих з таеквон-до ІТФ, який буде відбірковим до збірної команди України для участі у Чемпіонаті Європи у Мінську (Білорусь).

«Плануємо повернутися із Сімферополя лише з перемогою, а наразі активно тренуємось та відчуваємо активну моральну та фінансову підтримку з боку обласної влади. Крім того, вже у сезоні 2013 року плануємо вперше випробувати свої сили в олімпійській версії таеквон-до ВТФ. Це хоч і непрості, але цікаві завдання, адже на команда України займає третє місце у світі та друге в Європі, поступаючись командам Кореї та Росії» - говорить старший тренер збірної команди області з таеквон-до Олександр Дротенко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ