Більше 10 тисяч івано-франківських суб’єктів господарювання обрали спрощену систему оподаткування

Більше 10 тисяч івано-франківських суб’єктів господарювання обрали спрощену систему оподаткування

31.10.13 18:37 0 1002
Левову частку (85%) від цієї кількості складають фізичні особи –підприємці, яких на сьогодні налічується 8731, та - юридичних осіб 1487.
Завдяки цій категорії платників податків за 9 місяців 2013 року місцева скарбниця поповнилась на 34,5 млн.грн. Найбільша частка від цієї суми надійшла від платників єдиного податку ІІІ групи – 15,3 млн.грн. Спрощенці ІV групи (юрособи) забезпечили надходження 9,3 млн.грн. цього податку. Від платників І групи надійшло 1,1 млн.грн., а від ІІ – 8,8 млн.грн.
Спостерігається позитивна динаміка щодо збільшення кількості підприємців-спрощенців та стабільного росту бюджетних надходжень. Так, сплата цього податку у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 31,7 відсотки.
Завдяки низці позитивних новацій, які платникам єдиного податку приніс 2013 рік, вони мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді. До того ж, за власним рішенням, протягом року «спрощенці» мають змогу змінювати групу або ставку податку.
Незабаром підприємці-єдинники також зможуть вести книгу обліку доходів в електронному вигляді. Маючи електронний ключ, платники матимуть змогу автоматично, на підставі даних книги, заповнювати податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до податкового органу.
Підприємцям на загальній системі оподаткування таку можливість щодо ведення електронної Кни

Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Вісник» Міндоходів ...
Наступна новина: Йосиф Ситник: «На кошти, ...

КОМЕНТАРІ