Йосиф Ситник: «На кошти, передбачені для перепису населення, влада створить умови для фальсифікації прийдешніх президентських виборів»

Йосиф Ситник: «На кошти, передбачені для перепису населення, влада створить умови для фальсифікації прийдешніх президентських виборів»

31.10.13 19:36 0 1004
Влада надала кошти на створення Єдиного державного демографічного реєстру населення за рахунок зменшення видатків на проведення загальноукраїнського перепису населення. Натомість керівництво держави вже кілька років поспіль відтерміновує перепис, який не буде здійснено й цьогоріч. Вочевидь, причиною таких дій режиму є наближення президентських виборів. Таким чином, не маючи точної офіційної інформації про кількість населення в Україні, можна буде маніпулювати кількістю виборців у потрібних регіонах, створюючи умови для фальсифікації виборів. Про це 31 жовтня 2013 року заявив міністр економіки Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» Йосиф Ситник, коментуючи вчорашнє рішення Кабінету Міністрів України щодо затвердження розпорядження «Про передачу у 2013 році деяких бюджетних призначень, передбачених Міністерству економічного розвитку і торгівлі».

Йосиф Ситник повідомив, що, відповідно до цього розпорядження, уряд передає 295,1 млн грн Міністерству внутрішніх справ для фінансування Програми забезпечення виконання функцій і завдань у галузі громадянства, імміграції та державної реєстрації фізичних осіб для створення та роботи Єдиного державного демографічного реєстру населення.

«Цікаво, що кошти на створення Єдиного державного демографічного реєстру населення влада надала за рахунок зменшення видатків на проведення загальноукраїнського перепису населення, який відтерміновують із 2011 року. Нагадаю, що останній перепис відбувся ще 2001 року, його необхідно здійснювати щодесять років. Як бачимо, цьогоріч перепису населення знову не відбудеться. Вочевидь, причиною цього є наближення президентських виборів. Не маючи точної офіційної інформації про кількість населення в Україні, режим зможе маніпулювати кількістю виборців у потрібних йому регіонах, створюючи умови для фальсифікації виборів.

Реєстр, на створення якого Уряд Азарова спрямував кошти за рахунок непроведення всеукраїнського перепису населення – це електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, захисту, обробки, використання й поширення інформації про особу та про документи, що її посвідчують. Тобто він буде містити якнайширший обсяг інформації про громадян України. Чи є збігом обставин те, що створення цього реєстру на практиці розпочато поточного року, а 2015 рік – це рік виборів Президента України? Очевидно, що саме напередодні президентських виборів влада формує якнайширший обсяг інформації про виборців, який може бути застосовано в передвиборчому процесі та під час виборів», – наголосив Йосиф Ситник.

Міністр економіки Уряду національної альтернативи також зауважив, що кошти Міністерству внутрішніх справ для фінансування цієї Програми Кабінет Міністрів України надав у межах програми фінансування заходів, спрямованих на активізацію економіки.

«В умовах катастрофічного падіння промислового виробництва на 5,2 % у січні-вересні 2013 року порівняно з відповідним періодом 2012 року, зниження обсягів ВВП України за III квартал 2013 року порівняно з III кварталом 2012 року на 1,5 % та дефолту в б’юджетній царині влада мала би зосередити значні обсяги фінансових ресурсів на заходах, які дійсно сприяли б активізації української економіки, а не витрачала сотні мільйонів б’юджетних коштів на підготовку до фальсифікацій президентських виборів», – додав Йосиф Ситник.


Прес-служба Уряду національної альтернативи ВО «Свобода»
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 10 тисяч ...
Наступна новина: Заперечення до акта ...

КОМЕНТАРІ