Головне управління Міндоходів у Львівській області запрошує на звірку власників житлової нерухомості

Головне управління Міндоходів у Львівській області запрошує на звірку власників житлової нерухомості

31.10.13 19:49 0 1098
Відповідно до статті 265 Податкового кодексу України з 1 січня 2013 року запроваджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Платниками податку є фізичні та юридичні особи.
Кодексом встановлено різний порядок нарахування та сплати податку для юридичних та фізичних осіб.
Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію про нараховану річну суму податку з розбивкою рівними частками поквартально. Сплачують податок юридичні особи протягом звітного року (в тому числі 2013) щоквартально у вигляді авансових внесків до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.
Для фізичних осіб – власників житлової нерухомості нарахування податку здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) такого власника на підставі даних про об’єкти нерухомості, отриманих від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно. Податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку направляються фізичним особам за місцем їх податкової адреси (реєстрації) до 1 липня наступного року. Фізичні особи повинні сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Тобто податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно за 2013 рік фізичні особи отримають до 1 липня 2014 року і зобов’язані будуть його сплатити до 29 серпня 2014 року. Фізичним особам, котрі сплатили податок на нерухоме майно у 2013 році, кошти за оподаткування житла можуть бути повернуті або зараховані як сплачений податок на нерухомість у 2014 році.
З метою формування достовірного реєстру платників податку на нерухомість та правильного нарахування податку фізичним особам за 2013 рік Головне управління Міндоходів у Львівській області запрошує до 31 грудня 2013 р. з’явитися до податкових інспекцій за місцем податкової адреси (прописки) тих громадян-власників квартир та/або будинків, у яких житлова площа об’єктів житлової нерухомості перевищує пільгову, з оригіналами документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості для проведення звірки з даними, отриманими від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно.
Нагадуємо, що не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 м. кв. та власники будинків - до 250 м. кв. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 м. кв., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.


Головне управління
Міндоходів У Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юрій Левченко надав ...

КОМЕНТАРІ