«Свобода» пікетуватиме Голосіївський райсуд з вимогою притягнути Пилипишина до відповідальности

«Свобода» пікетуватиме Голосіївський райсуд з вимогою притягнути Пилипишина до відповідальности

31.10.13 20:14 0 1116
1 листопада 2013 року о 14:30 активісти Всеукраїнського об'єднання «Свобода» пікетуватимуть Голосіївський районний суд Києва (вул. Полковника Потєхіна, 14-а), де відбудеться засідання у справі колишнього голови столичної Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина. У квітні 2011 року прокуратура Києва об'єднала дві кримінальні справи за обвинуваченням В.Пилипишина в одне провадження, а у вересні 2011 року передала цю справу до Голосіївського суду. Свободівці вимагають справедливого суду та призначення покарання для корупціонера.

Слід зазначити, що, попри те, що виборча кампанія до перевиборів 2013 року розпочалася 16 жовтня, провладний кандидат досі не зареєструвався. Водночас ЗМІ масово тиражують "витоки" іноформації з оточення Пилипишина про те, що він іще не вирішив, чи буде балотуватися.

Ближче до дати суду розпочали «розкручувати» оновлену інформацію про те, що Пилипишин все ж таки піде на вибори в разі виправдального вироку. Одночасно нардеп-«регіонал» Володимир Олійник 30 жовтня заявив, що Партія регіонів опублікує, кого саме вона підтримуватиме, до 4 листопада. Тим часом у Шевченківському районі триває скуповування голосів за Віктора Пилипишина. Все це вказує на те, що 1 листопада влада піде незаконним шляхом і спробує відбілити Пилипишина шляхом винесення йому виправдального вироку. Слід нагадати, що попередня поведінка Голосіївського суду вказувала на його тотальну підконтрольність фальсифікатору виборів 2012 року.

Із незрозумілих причин Голосіївський районний суд задовольнив клопотання Пилипишина щодо здійснення судової експертизи результатів позапланової ревізії шевченківської райдержадміністрації в "Харківському науково-дослідницькому інституті судових експертиз", попри те, що в матеріялах справи вже були результати судової експертизи в "Київському науково-дослідницькому інституті судових експертиз".

Після двох років судового процесу з незрозумілих причин із Пилипишина зняли підписку про невиїзд, аби той мав змогу виїхати за кордон.

Вирок колишньому чиновникові мали оголосити ще влітку 2013 року, але в порушення закону Пилипишину змінили суддю, який розпочав слухати справу з самого початку і допитувати свідків заново.

За вказівкою новопризначеної судді Дроздової журналістів не пускають на судові засідання



Довідка: Як відомо, В.Пилипишина звинувачують у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового будинку за очевидно заниженою ціною. Друга кримінальна справа стосується рішення про передачу у власність тій само приватній структурі будівлі вечірньої школи, попри те, що відчужувати установи освіти заборонено законодавством. У листопаді 2012 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки виборчих документів та їхнього використання, що вплинуло на результати голосування у виборчому окрузі №223, за ознаками злочину ст. 158 ч. 3 Кримінального кодексу ("Фальсифікація виборчих документів").

Екс-чиновника звинувачують у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового 4-поверхового будинку площею 1500 кв. метрів по проспекту Перемоги. Приватна структура заволоділа будинком за 240 тис. гривень тоді, як мінімальна вартість цього об'єкту становить 10 млн. гривень. Друга кримінальна справа стосується ухвалення рішення про передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи (також по проспекту Перемоги) нібито для знесення як аварійної споруди за 270 тис гривень. Після того, як 2010 року в будівлі цієї вечірньої школи зробили капітальний ремонт, встановили імпортну систему опалення, реальна вартість цієї будівлі – близько 5 млн. гривень. Слід зазначити, що будівлю вечірньої школи не було включено в програму приватизації, оскільки відчужувати установи освіти забороняє законодавство.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Левченко надав ...
Наступна новина: Ірина Сех: «Олега Сала ...

КОМЕНТАРІ