Свободівець Василь Хомінець – новий голова Тернопільської облради

Свободівець Василь Хомінець – новий голова Тернопільської облради

31.10.13 19:48 0 1158
Представник ВО «Свобода» Василь Хомінець очолив Тернопільську обласну раду. Відповідне рішення депутати ухвалили 31 жовтня 2013 року під час другого пленарного засідання 45-ї сесії головного законодавчого органу краю. Кандидатуру націоналіста підтримали 87 депутатів із 93-х, присутніх на зібранні.

Зауважимо, що у засіданні взяли участь народні депутати від ВО «Свобода» Михайло Головко та Олексій Кайда, а також віце-спікер Верховної Ради України свободівець Руслан Кошулинський.

Серед розглянутих на сесії питань, зокрема, було й ухвалення б’юджету области на 2013 рік, за ухвалення якого депутати проголосували позитивно.

Також під сесії відбулися вибори голови Тернопільської обласної ради. Ним став свободівець Василь Хомінець. За його кандидатуру проголосували 87 депутатів, троє депутатів – проти, 1 б’юлетень виявився недійсним.

Коментуючи засідання депутатів, голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра зазначив: «Нині нарешті ухвалено б’юджет области, обрано голову Тернопільської обласної ради. У зв’язку з тим, що тривалий час підконтрольна владі обласна територіяльна виборча комісія не вводила нових депутатів на заміну вибулих, облрада не могла нормально функціювати. Повсякчас влада намагалася перекласти відповідальність за недієздатність головного законодавчого органу Тернопільщини на націоналістів, мовляв це вони винні, що область майже рік жила без б’юджету. Однак здоровий глузд переміг, і було врешті-решт введено нових депутатів, що дозволило обласній раді працювати в нормальному режимі».

Окрім того, очільник свободівців Тернопільщини наголосив, що надзвичайно важливим є призначення націоналіста головою обласної ради. «Перемоги «Свободи» почалися з Тернопілля. Коли свободівці увійшли до обласної ради – це була не просто перемога політичної сили. Це була перемога всіх українців. І те, що сьогодні знову головою обласної ради обрано націоналіста, свідчить про спільну перемогу тернопільської громади», – заявив Володимир Стаюра.

Світлини можна переглянути тут: https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5940926892890481745

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ