У Тернополі затверджено концепцію комплексного озеленення міста

У Тернополі затверджено концепцію комплексного озеленення міста

01.11.13 09:02 0 757
Відповідне рішення прийняли депутати на пленарному засіданні сесії.

«Найперше прийняття цієї концепції має зняти усі скарги і непорозуміння щодо висадки чи зрізки дерев, - зауважив Сергій Надал, міський голова Тернополя. – У документі чітко визначено і паркові зони і житлові масиви, розписано яким чином буде відбуватися озеленення, на підставі чого можна буде здійснювати і вирізку дерев і їх насадження».

В управлінні ЖКГ відзначили, що прийняття концепції окреслює чіткі рамки формування нових зелених насаджень у місті чи вирізки старих.

«Концепція комплексного озеленення Тернополя визначає основні засади діяльності міської ради у галузі управління сферою зеленого господарства міста, впорядкування парків, скверів, формування зелених насаджень та флористичне оформлення територій, тобто пріоритетні напрямки системи озеленення міста, спрямовані на забезпечення сприятливих умов життєдіяльності його мешканців при максимальній економії бюджетних коштів, - розповів Микола Лесів, начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. - Основною метою Концепції є охорона, збереження та відтворення існуючих зелених насаджень, їх гармонійне поєднання з урболандшафтом м. Тернополя, утримання у здоровому впорядкованому стані, створення та формування високодекоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища насаджень, що забезпечить збалансований розвиток міської зеленої зони та виконання нею екологічних, соціально-економічних та урбаністично-планувальних функцій».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Газпром» може з ...

КОМЕНТАРІ