Рівненські рятувальники привітали колектив підшефного закладу Клеванської загальноосвітньої школи для слабозорих дітей з 50-річним Ювілеєм

Рівненські рятувальники привітали колектив підшефного закладу Клеванської загальноосвітньої школи для слабозорих дітей з 50-річним Ювілеєм

01.11.13 08:06 0 935
31 жовтня Клеванська спеціальна загальноосвітня школа для слабозорих дітей Рівненської обласної ради відзначила свій 50-річний Ювілей.

В урочистих заходах взяли участь губернатор Рівненщини Василь Берташ, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Григорій Таргонський, спонсори, шефи в числі яких і рятувальники Рівненщини що опікуються даним закладом вже на протязі багатьох років і постійно допомагають у вирішенні багатьох питань.

Голова облдержадміністрації у своїй промові зазначив, що «Цей заклад особливий, але не тому, що тут навчаються діти з особливими потребами. А тому, що завдяки щоденній праці педагогів, їх наполегливості і любові у школі створили усі умови для повноцінного розвитку учнів, - сказав очільник області. - Тим часом саме на посиленій увазі до цієї категорії дітей наголошує Президент України».

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук приєднався до вітань та побажань ювілярам та подарував для адміністрації закладу сучасну комп’ютерну техніку.

Після урочистої частини, гості, спонсори, вихователі та присутні мали змогу побачити дуже насичену концертну програму, яку підготували для них юні таланти та випускники інтернатного закладу. Лунали чудові пісні та інструментальна музика, милували погляд присутніх яскраві колективи художньої самодіяльності. Захоплював подих своєю гнучкістю акробатичний етюд юних вихованців. Загалом від насиченої та яскравої концертної програми вся публіка була приємно вражена.

Нині Клеванська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 І-ІІІ ступенів - одна з кращих в Україні. Вона друга в рейтингу закладів, у яких працюють із дітьми, що мають проблеми з зором. Тут вчать дітей за новітніми методиками, використовуючи сучасне обладнання. Воно допомагає учням із особливими потребами коректувати зір і сприймати той же матеріал,який викладають у звичайних школах. Нині тут здобуває освіту 150 вихованців. Серед них є і діти з інших областей (Львівщини, Волині, Тернопільщини, Хмельниччини), зазначила директор закладу Євгенія Фалко. Усі вони, а також їхні вчителі відзначають 50-річний ювілей школи.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ