Рівненський УБОЗ викрив дев'ять фактів вимагання неправомірної вигоди

Рівненський УБОЗ викрив дев'ять фактів вимагання неправомірної вигоди

01.11.13 08:33 0 935
Упродовж десяти місяців 2013 року за матеріалами УБОЗ до суду направлено два кримінальні провадження економічної спрямованості відносно десяти учасників організованих груп. Зазначені злочинні угруповання мали міжрегіональні зв’язки, а одна група – корумповані зв’язки у правоохоронних та контролюючих органах, у тому числі і в бюджетній сфері.

Крім того, виявлено дев’ять фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди. При цьому, п’ять зловмисників затримано «на гарячому». Загальна сума задокументованої отриманої неправомірної вигоди складає понад 50 тисяч гривень. Три провадження вказаної категорії відносно чотирьох осіб направлені з обвинувальними актами для розгляду в судах. За рішенням Феміди двох осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді штрафу, на загальну суму 30 тисяч 600 гривень.

Працівники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю склали та направили для розгляду в судах 21 протокол про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, з них 16 — відносно депутатів місцевого рівня, три — скоєних посадовими особами органів місцевого самоврядування четвертої категорії, один – щодо посадової особи органу державної влади сьомої категорії, один — відносно посадової особи юридичної особи публічного права.

За результатами розгляду протоколів у судах 19 правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму понад шість тисяч гривень, одна особа звільнена із займаної посади на підставі набрання законної сили ухвалою суду.

УБОЗ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "ПСЖ" готовий викласти ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ