Львівщина: завдяки виїзним бригадам лікарів медичну допомогу ветерани війни отримують й у найвіддаленіших районах області

Львівщина: завдяки виїзним бригадам лікарів медичну допомогу ветерани війни отримують й у найвіддаленіших районах області

01.11.13 08:05 0 844
31 жовтня, під час прес-конференції директор департаменту охорони здоров’я Ростислав Ступницький та головний позаштатний спеціаліст з питань надання меддопомоги ветеранам війни Ольга Максимович розповіли про стан медичного обслуговування ветеранів війни.

«Одним із пріоритетних напрямків діяльності Президента України та держави в цілому є опіка ветеранами війни. Головним медичним закладом у Львівській області, що надає кваліфіковану, спеціалізовану, стаціонарну та поліклінічну лікувально-профілактичну допомогу ветеранам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» є Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю.Липи, – повідомив директор департаменту охорони здоров’я.

Як зазначалось під час прес-конференції, всього на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах області налічується близько 106 тис. ветеранів війни та прирівняних до них осіб.

За словами Р.Ступницького, у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім. Ю.Липи є 810 ліжок, з них 385 – терапевтичного і 425 – хірургічного профілю.

Своєю чергою головний позаштатний спеціаліст з питань надання меддопомоги ветеранам війни розповіла, що для наближення медичної допомоги ветеранам війни за місцем їх проживання, особливо в сільських районах, згідно наказу головного управління охорони здоров’я організовані виїзні бригади лікарів госпіталю.

«За 9 місяців 2013 року виїзними бригадами лікарів у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім. Ю.Липи здійснено виїзди у 13 районів області, в яких взяло участь 54 лікарі різних спеціальностей. Загалом проконсультували 1156 ветеранів війни», – розповіла Ольга Максимович.

Окрім цього, Ростислав Ступницький розповів про співпрацю госпіталю та лікарні Св. Августина в м. Дюрена (Німеччина): «Спільно було проведено близько 70 оперативних втручань за кошти лікарні Св. Августина. Є також співпраця із медичними закладами Польщі, Німеччини, Бельгії та США», – підсумував директор департаменту охорони здоров’я.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Рівненські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ