На Хмельниччині громадськість розглядає проект створення національного природного парку “Верхнє Побожжя”

На Хмельниччині громадськість розглядає проект створення національного природного парку “Верхнє Побожжя”

01.11.13 08:40 0 833
Громадською радою при облдержадміністрації ініційовано засідання постійної комісії з питань охорони довкілля та раціонального природокористування, участь в якому взяли представники органів виконавчої влади, обласних установ та організацій. Учасниками заходу обговорено питання підготовки матеріалів, узгодження конфігурації та площі земельних ділянок, що планується включити до проектованого національного природного парку “Верхнє Побожжя”.

Доцентом кафедри екології Хмельницького національного університету, кандидатом біологічних наук Л.Казіміровою презентовано особливості проекту зазначеного об’єкта. Його унікальність полягає у зосередженні 19 видів рослин, які занесені до Червоної книги України, 37 регіональних рідкісних видів, 17 видів фауни занесено до Червоного списку МСОП та Європейського Червоного списку.

У зв’язку з цим, дану територію становить природну, історичну та господарсько-рекреаційну цінність нашого краю. Розроблена схема національного природного парку охоплює 108 га, яка розміщена на території Деражнянського, Летичівського, Старокостянтинівського, Красилівського, Волочиського та Хмельницького районів.

За результатами засідання надано рекомендації для створення робочої групи по опрацюванні площ, земель, конфігурацій проектованого національного природного парку “Верхнє Побожжя”.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Дніпропетровщині ...

КОМЕНТАРІ