На Хмельниччині рятувальники співпрацюють із польськими виробниками рятувального обладнання

На Хмельниччині рятувальники співпрацюють із польськими виробниками рятувального обладнання

01.11.13 08:04 0 875
За ініціативи начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області полковника служби цивільного захисту Бориса Болібруха та під егідою Проекту «Польська допомога 2012-2015», що здійснюється Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках «Східного Партнерства», 30 жовтня Хмельниччину відвідав представник провідної компанії в галузі протипожежного захисту «EGERIA GROUP» Анджей Славомір Вожняк із м. Варшава.

Під час перебування в обласному центрі відбулася робоча зустріч за участю першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Вадима Гаврішка, голови Хмельницької райдержадміністрації Валерія Кольгофера, начальника Головного управління Бориса Болібруха та Анджея Возняка. Під час зустрічі сторони визначили основні проблеми захисту населення та території сільської місцевості від пожеж та надзвичайних ситуацій, крім того підтвердили свої наміри співучасті в Проекті «Польська допомога 2012-2015» з метою організації функціонування місцевих пожежних команд Хмельниччини за форматом євростандартів.

Анджей Вожняк ознайомився з матеріально-технічною базою пожежно-рятувальної служби. Зокрема, він побував на території місцевої пожежної команди с. Малиничі та с. Шпичечці Хмельницького району, де у 2014 році заплановане відкриття місцевої пожежної команди.

Вогнеборці Хмельниччини вже випробували на собі переваги продукції компанії. Так, у вересні поточного року 100 чоловік особового складу Головного управління пройшли навчання на сучасному мобільному тренувальному комплексі «Mobil Trainer ML 2000» фірми «EGERIA GROUP», який активно використовується для підготовки рятувальників у Європі та США.

«Ми прагнемо аби наші рятувальники мали на озброєнні найсучасніше обладнання для ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій, а також засоби індивідуального захисту, які використовують колеги в Євросоюзі», - зазначив Борис Болібрух.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ