Комунальний заклад «Луцька міська клінічна лікарня» отримала сучасний реанімобіль

Комунальний заклад «Луцька міська клінічна лікарня» отримала сучасний реанімобіль

01.11.13 09:54 0 830
Комунальний заклад «Луцька міська клінічна лікарня» отримала сучасний реанімобіль класу «С». Передача карети швидкої допомоги відбулась за участі голів облдержадміністрації Бориса Клімчука та облради Володимира Войтовича, а також Луцького міського голови Миколи Романюка.

Головний лікар медустанови Лариса Духневич повідомила, що в лікарні настільки старі автомобілі, що перевозити ними хворих неможливо. Автопарк не оновлювався з 1997 року. «З відкриттям центру кардіоваскулярної патології та тромболізису та встановлення там багатофункціонального ангіографа, ми зрозуміли, що до нас будуть поступати важкі хворі, а вчасно довезти їх в лікарню немає на чому. Тому вирішили звернутись за допомогою до голови облдержадміністрації Бориса Клімчука. Він допоміг придбати автомобіль швидкої допомоги за кошти обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» та муніципальної лікарняної каси», - розповіла вона.

«Реанімобіль класу «С» коштує близько мільйона гривень, а нам обійшовся значно дешевше, бо ми переобладнали «Opel», - продовжила Лариса Духневич. - Докупили дефібрилятор, кисень, монітор, електрокардіограф, санітарну сумку з повною комплектацією з фіксаційним набором. Обладнали швидку згідно стандартів невідкладної медичної допомоги».

Голова облдержадміністрації Борис Клічмук зазначив, що придбання автомобіля для Луцької міської клінічної лікарні відбулось в рамках продовження модернізації та оптимізації галузі: «За два неповних місяці роботи обласної станції швидкої медичної допомоги економічний ефект склав більше мільйона гривень, а вклали ми туди 960 тис грн на обладнання та 3,5 млн грн на з обласного бюджету на ремонт та реконструкцію. Таким чином, до травня наступного року проект самоокупиться. А кошти, які там зекономимо, спрямуємо на розвиток інших ланок обласної медицини».

Ефективність роботи обласного Центру надання екстреної меддопомоги відзначив і Луцький міський голова Микола Романюк. «За період, відколи ми передали приміщення в обласну комунальну власність, жодної скарги від лучан на затримки «швидкої» не було».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі виділили ...

КОМЕНТАРІ