У Волинській області прокуратура припиняє незаконну практику безпідставної дактилоскопії громадян

У Волинській області прокуратура припиняє незаконну практику безпідставної дактилоскопії громадян

01.11.13 08:34 0 813
Прокуратурою Маневицького району проведено перевірку додержання працівниками Маневицького райвідділу УМВС України у Волинській області вимог Закону України «Про міліцію».

Перевіркою виявлено факти недотримання працівниками райвідділу конституційних прав громадян на свободу та особисту недоторканість.

Установлено, що в порушення норм Закону, якими визначено вичерпний перелік обставин, що дають підстави для дактилоскопії осіб, працівниками сектору карного розшуку та сектору дільничних інспекторів міліції Маневицького РВ УМВС України у Волинській області упродовж поточного року безпідставно відібрано зразки відбитків пальців рук у 24 осіб.

Окрім того, у роботі райвідділу наявні також порушення вимог відомчої Інструкції про порядок функціонування дактилоскопічного обліку експертної служби МВС України.

Задля усунення виявлених порушень прокуратурою внесено подання начальнику Маневицького райвідділу УМВС України у Волинській області.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування двох посадових осіб райвідділу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ