У конфлікті в Сирії загинули вже понад 120 тисяч людей – правозахисники

У конфлікті в Сирії загинули вже понад 120 тисяч людей – правозахисники

01.11.13 08:28 0 887
Сирійські правозахисники, які базуються в Лондоні, заявили що в перебігу вже 31-місячного конфлікту в Сирії там убиті вже понад 120 тисяч людей, загибель яких підтверджена. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За їхнім повідомленням, станом на 30 жовтня вони мають документальні дані про загибель від часу початку конфлікту в березні 2011 року 120 тисяч 296 людей, із них 42 тисяч 495 цивільних мешканців, зокрема, 6 тисяч 365 дітей і 4 тисяч 269 жінок.

За оцінками правозахисників, серед учасників бойових дій із боку і урядових та проурядових сил, і з боку повстанців є ще близько 40 тисяч загиблих, але їхню смерть наразі не змогли задокументувати, бо сторони протистояння приховують свої втрати.

Автори повідомлення наголосили, що з минулого місяця перестали надавати свої детальні дані про жертви в Сирії міжнародним організаціям, бо ці дані так і не призвели до розслідування воєнних злочинів у Сирії.

Дані лондонської організації з назвою Syrian Observatory for Human Rights, яка заявляє, що має мережу інформаторів у Сирії, нерідко не мають підтверджень із незалежних джерел, але через брак точніших даних їх часто цитують світові засоби інформації.

Організація Об’єднаних Націй, яка теж веде свої підрахунки загиблих у Сирії, наразі востаннє оприлюднила свої дані ще наприкінці липня, заявивши тоді, що на той час унаслідок громадянської війни в Сирії загинули вже понад 100 тисяч людей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: "Олега Сала ...
Наступна новина: Міліціонери Кіровоградщини ...

КОМЕНТАРІ