Міліціонери викрили квартиранта жительки Житомира у крадіжці її коштовностей на сумму 40 тисяч гривень

Міліціонери викрили квартиранта жительки Житомира у крадіжці її коштовностей на сумму 40 тисяч гривень

01.11.13 09:50 0 757
У Житомирі 19-річний юнак упродовж декількох місяців розплачувався з господаркою орендованого ним житла коштами, вирученими в ломбардах за її ж золоті прикраси. Квартиранта-злодія «вивели на чисту воду» оперативники карного розшуку Житомирського міського відділу міліції.

Про те, що у неї зникли всі родинні коштовності, 52-річна жителька Житомира дізналася випадково, коли вирішила навести лад у шафі. Маючи на меті почистити бабусин золотий годинник та обручки, що лишилися у спадок, жінка витягла зі схованки підозріло легкий пакет. З неприємними передчуттями вона відкрила футляри для коштовностей – усі були порожніми.

- Під час роботи на місці події слідчо-оперативної групи Житомирського МВ УМВС до будинку зайшов один з квартирантів господині, - розповів оперуповноважений карного розшуку Сергій Гнітецький. – Хлопець щосили намагався поводитись спокійно та невимушено, однак виглядав знервованим.

Професійне чуття не підвело оперативника: під час огляду кімнати молодика правоохоронці виявили у його сумці декілька футлярів з-під ювелірних виробів, камінці, якими були оздоблені персні, а у кишені – позолочені запонки. Хлопець зізнався, що зникнення коштовностей – справа його рук.

Як виявилось, молодик третій рік поспіль винаймав у господині будинку кімнату та проживав там разом з двома товаришами. Після закінчення професійного училища він влаштувався на роботу, проте довго там не протримався – за місяць його звільнили.

- Хлопець виправдовується, що йому соромно було повертатися додому невдахою, - розповів т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС України Сергій Рябошапка. – Тож він розробив план тимчасового збагачення: припускаючи, що квартирна господарка зберігає у своїй зачиненій кімнаті гроші, знайшов ключ до замка та у час відсутності господарки ретельно оглянув приміщення. Так і виявив сховище з коштовностями, які викрав та по-черзі здавав до ломбарду.

Загалом молодику вдалося поцупити 19 найменувань ювелірних виробів, вартість яких складає понад 40 тисяч гривень. Запонки, які знайшлися у кишені, за словами хлопця, у ломбарді не взяли, адже ті виявилися тільки позолоченими. Решту він вдало розпродав, за рахунок чого й жив декілька місяців і навіть матеріально допомагав батькам, а ті раділи, що син влаштувався на гарну роботу.

Слідчими міськвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець очолив ...
Наступна новина: На Львівщині пенсіонер ...

КОМЕНТАРІ