Максим Літвінов:

Максим Літвінов: "Об'єднавши зусилля, ми досягнемо високих результатів у боротьбі з кіберзлочинністю"

01.11.13 08:15 0 963
Представники Міністерств внутрішніх справ і безпеки, Міністерств юстиції та генеральних прокуратур країн-учасників проекту «Cybercrime@EAР» у рамках механізму Східного партнерства підписали декларацію про стратегічні пріоритети співробітництва у боротьбі з кіберзлочинністю.

У цьому заході МВС України представив начальник Управління боротьби з кіберзлочинністю Максим Літвінов. У міжнародній конференції взяли участь фахівці з Вірменії, Білорусії, Грузії та Молдови.

- У рамках проекту Україна продемонструвала значний прогрес у захисті прав громадян у протидії кіберзлочинності. Тим паче за останні 3 роки були досягнуті значні результати у цій сфері. - зазначив представник МВС України. – У нас досить високі показники розкриття злочинів у банківській сфері (80% повернення вкрадених коштів). Всі країни-учасниці підтвердили необхідність подальшого розвитку проекту, виявили не тільки бажання але і підтримку, щоб він розвивався далі.

За словами Максима Літвінова, декларація яка була схвалена, передбачає узгодженість в організації взаємодій між країнами.

- Чим краще ми будемо діяти, тим швидше ми прийдемо до певних стандартів, які дозволять нам захищати громадян від кіберзлочинців ще ефективніше, - підкреслив начальник Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України. - Лише об'єднавши зусилля, ми досягнемо високих результатів.

Александр Зегер, представник секрітаріату Ради Європи, в свою чергу відмітив високий професіоналізм українських колег, та зазначив:

- Створені українськими правоохоронцями механізми з протидії кіберзлочинності можуть послужити прикладом і для інших країн, а головне, що й інші країни можуть використовувати цей досвід у своїй роботі, - підсумував пан Зегер.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ