На Черкащині, за збут наркотичних засобів, працівники УБОЗ затримали трьох членів організованої групи

На Черкащині, за збут наркотичних засобів, працівники УБОЗ затримали трьох членів організованої групи

01.11.13 08:40 0 893
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) викрили організоване злочинне угрупування, учасники якого займалися збутом наркотиків на території Жашківського району Черкаської області. До складу групи входило троє місцевих жителів, віком від 27 до 42 років. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Отримавши оперативну інформацію про незаконну діяльність місцевих жителів, правоохоронці негайно взялися до справи. Як з’ясувалося, очолювала угрупування 34-місцева жителька, яка раніше вже мала проблеми з Законом та мала судимість за зберігання та збут наркотичних засобів. Жінка особисто займалася поставками наркотичного зілля іншим членам угрупування, які в подальшому займалися його розповсюджуванням. Протягом короткого часу зловмисникам вдалося налагодити розгалужену мережу точок продажу. Клієнтів зловмисники шукали серед наркозалежних осіб на території Жашкова та прилеглих районів.

УБОЗівці спостерігали за торгівцями наркотиків та розробили спеціальну операцію по затриманню зловмисників. Провівши більше десяти оперативних закупок, наркоторговців спіймали «на гарячому». В ході проведення санкціонованого обшуку, за місцями проживання учасників організованої групи та в місцях спеціально обладнаних для зберігання наркотичних засобів, оперативниками було вилучено грошові кошти в сумі 1500 гривень, банківські картки, на які перераховувались грошові кошти за придбання наркотичних засобів, медичні шприци та посуд, в яких знаходилась наркотична речовина, загальна кількість якої перевищувала 1,5 літра. Попередньо встановлено, що за цінами «чорного ринку» вартість виявленого наркотику складає близько 100 тисяч гривень.

Наразі слідчим Управлінням УМВС України в Черкаській області розпочато кримінальне провадження відносно злочинної групи за ознаками злочинів передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна На даний час всі троє учасників злочинної групи затримані. Оперативники продовжують працювати над встановленням решти фігурантів злочинного угрупування та встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисників. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ