На Харківщині спритна жінка за допомогою інтернету продавала довірливим громадянам

На Харківщині спритна жінка за допомогою інтернету продавала довірливим громадянам "віртуальні" мобільні телефони

01.11.13 08:55 0 887
Днями, працівники Харківського райвідділу міліції затримали зловмисницю, яка за допомогою мережі Інтернет ошукала 30 людей в одному тільки райцентрі області.

З появою всесвітньої мережі у людства значно розширився спектр можливостей. Відтепер, не підіймаючись з домашнього стільця, за допомогою Інтернет-магазинів можна придбати будь-яку річ. Цю практику також взяли до уваги шахраї усіх мастей. Так, на Харківщині спритна 36-річна жінка вирішила таким чином заробити грошей, і як з’ясувалося, викрадена сума виявилася неабиякою – майже 54 тисячі гривень.

Через свою довірливість залишилося без грошей та товару декілька десятків мешканців Харківського району. Як встановили правоохоронці зі слів потерпілих, всі вони вирішили придбати омріяний мобільний телефон відомої марки за ціною, значно дешевшою, ніж в магазинах. Такий привабливий варіант апарату мобільного зв’язку пропонувала невідома продавчиня на популярному Інтернет-порталі оголошень.

Перерахувавши тисячі гривень на її банківський рахунок, покупці терпляче чекали на прибуття товару, але у зазначений день телефон вони так і не отримали. Зрозумівши, що їх ошукали, люди почали звертатися до міліції. Правоохоронці Харківського райвідділу міліції негайно розпочали перевірку отриманої інформації. У вчиненні серії шахрайств була викрита мешканка міста Мерефа, яка за допомогою мережі Інтернет розміщувала оголошення щодо продажу мобільного телефону та шахрайським шляхом отримувала гроші від громадян. Жінка не стала відпиратися та зізналася в скоєнні злочинів. Слідчим вона пояснила, що на такий злочинний вчинок її підштовхнуло скрутне матеріальне становище.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Більше про це та інше дивіться о 23.25 у відомчій телепрограмі МВС «Crime news» на «5 каналі»

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: З початку року на Волині ...

КОМЕНТАРІ