Чернігівська школа № 20 відзначила свій 50-річний ювілей

Чернігівська школа № 20 відзначила свій 50-річний ювілей

01.11.13 13:48 0 997
31 жовтня у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка відбулися урочистості з нагоди 50-річчя Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Чернігівської міської ради Чернігівської області. Привітати колектив закладу зібралися випускники минулих років, педагоги, діти та їхні батьки.

У вітальному слові секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет від імені міського голови щиро привітав всіх присутніх зі знаменним ювілеєм школи, подякував педагогічному колективу за їх здобутки, які є дуже вагомими для кожного учня, побажав підростаючому поколінню не боятись ставити перед собою високі цілі, терпіння, мужності та наполегливості.

Директор школи, заслужений учитель України, який вже майже 30 років керує педагогічним колективом, Микола Конончук привітав своїх колишніх і теперішніх учнів, великий і дружний колектив вчителів з півстолітнім ювілеєм та коротко зупинився на сторінках історії створення та розвитку навчального закладу.

За його словами, за 50 років існування школи путівку в життя з цього закладу отримали більше 10 тисяч випускників, серед них 122 – золоті медалісти, є переможці та лауреати олімпіад з різних дисциплін, міських мовно-літературних конкурсів. Також серед випускників цієї школи: видатний футболіст збірної України Андрій Ярмоленко, поетеса та громадська діячка Надія Галковська – авторка слів знаменитої пісні «Козачка», яку люблять і співають по всій Україні та за її межами, студенти престижних вузів України, керівники установ та підприємств, державні службовці та депутати, спортсмени та артисти. Нині у школі навчається понад 700 учнів.

За час свого існування школу очолювали талановиті педагоги – Тетяна Атрошенко, яка з 1 вересня 1963 року почала нелегкий шлях становлення нового освітнього закладу, створення педагогічного й учнівського колективу. Продовжила розпочату справу формування сучасного навчального закладу, створення кабінетів з усіх навчальних дисциплін – Любов Петеліна.

На даний час навчально-виховний процес у школі забезпечує 51 вчитель, 33 з яких мають вищу кваліфікаційну категорію, також працює 7 учителів із педагогічним званням «Учитель методист», ще 8 – «Старший учитель».

« – це навчальний заклад, який забезпечує міцними знаннями, практичними навиками, виховує в кожного учня потребу саморозвитку і самовдосконалення. Дуже приємно, що на це свято завітали мої учні, адже деякі з них приїхали не тільки з інших міст, а навіть з-за кордону» - підкреслив Микола Конончук.

Учні та педагогічний колектив підготували для всіх присутніх цікаву концертну програму, а кращі вчителі отримали свої нагороди.

За сумлінну працю та з нагоди 50-ти річчя від дня заснування навчального закладу Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджено:

Ніколаєнка Євгена Миколайовича, учителя фізичного виховання Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Чернігівської міської ради Чернігівської області;

Хмарську Валентину Миколаївну, учителя світової літератури Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Чернігівської міської ради Чернігівської області.

За сумлінну працю та з нагоди 50-ти річчя від дня заснування навчального закладу Подяку Чернігівського міського голови оголошено:

Бабич Лідії Григорівні, учителю математики Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Чернігівської міської ради Чернігівської області;

Золот Вікторії Сергіївні, учителю біології Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Чернігівської міської ради Чернігівської області;

Ончуковій Валентині Михайлівні, заступнику директора з навчально-виховної роботи Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 20 Чернігівської міської ради Чернігівської області.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області до ...
Наступна новина: Агентство Standard & ...

КОМЕНТАРІ