Ужгородські міліціонери затримали малолітнього злодюжку

Ужгородські міліціонери затримали малолітнього злодюжку

01.11.13 13:52 0 886
Прикрий випадок стався з жителькою міста Ужгорода просто під час святкування її ж дня народження. Посеред свята іменинниця раптом не виявила в своїй сумочці грошей в сумі 700 гривень.

Після такого неприємного сюрпризу святкування довелося тимчасово припинити. На місце події прибули працівники Ужгородського міськвідділу міліції, які опитали заявницю та запрошених на свято людей. Дехто з гостей пригадав, що бачив хлопчика, який вештався біля кафе. Підходив до них, жебракував.

Завдяки професійним діям дільничних інспекторів та працівників роти патрульної служби Ужгородського міськвідділу міліції ця крадіжка була розкрита. Крадієм виявився неповнолітній Юрій, мешканець Ужгородського району. Малий неодноразово попадав в поле зору правоохоронців за жебракування. Батько хлопця, як то кажуть, сидить на нарах, мама хронічний алкоголік, веде аморальний спосіб життя. За дітьми не доглядає. Юрко виховується на вулиці. Постійного місця проживання не має. У школі вчиться погано. Характер у нього складний, неслухняний, схильний до обману, до крадіжок.

Правоохоронцям малий зізнався, що проходив повз кафе разом з товаришем, побачив відчинене вікно, через яке проник в приміщення, схопив сумку, яка лежала на стільчику біля вікна, вибрав з неї гроші та повернув на місце, щоб потерпіла одразу не дізналася про втрату. Спокійно виліз через те саме вікно на вулицю, де на нього очікував товариш з Тячівського району. Було встановлено, що це – 40-річний чоловік, який ніде не працює, постійного місця проживання не має, ходить по місту й збирає склотару, макулатуру та брухт у сміттєвих баках, а потім здає в пункти прийому.

З краденими грішми приятелі попрямували в напрямку найближчого кіоска за хот-догами. Та грошей було надто багато... Вирішили якусь частину сховати, а з собою взяти 200 гривень. Після вечері за чужі гроші обидва були затримані працівниками міліції. Наразі зловмисники спілкуються з міліціонерами. Речовий доказ вилучено – 642 гривні, які злодійкуваті приятелі не встигли потратити.

- Відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, - зазначив заступник начальника Ужгородського МВ УМВС Вячеслав Григор’єв.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Тернопільські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ