Чернівці: У КМУ “Міська поліклініка № 2? успішно впроваджується сучасний метод діагностики патології передміхурової залози

Чернівці: У КМУ “Міська поліклініка № 2? успішно впроваджується сучасний метод діагностики патології передміхурової залози

01.11.13 12:10 0 912
Щорічно в Україні виявляється близько 6 тис. нових випадків захворювання на рак передміхурової залози і реєструється 2,5 тис. смертей. З кожним роком спостерігається збільшення хворих на рак передміхурової залози, що пов’язано зі стандартизацією принципів діагностики і лікування та старінням населення.

Рання діагностика захворювання залишається недосконалою. У світовій урологічній практиці верифікацію новоутворення передміхурової залози намагаються проводити на догоспітальному етапі, що є економічно доцільним. Це приводить до зменшення витрат на госпіталізацію та ліжко-днів з метою встановлення або уточнення діагнозу. При вирішенні проблеми підвищення якості надання спеціалізованої поліклінічної допомоги урологічним хворим із новоутвореннями передміхурової залози, що включає своєчасний вибір тактики лікування, беруть до уваги результати патогістологічного дослідження, які отримують шляхом трансректальної мультифокальної біопсії передміхурової залози під УЗД контролем. Трансректальна мультифокальна біопсія – це забір тканини для гістологічних досліджень і виграє велику роль у виявленні раку передміхурової залози, особливо на ранніх, ще виліковних стадіях. Вищевказана методика дає тільки десять відсотків помилкових результатів, що є важливим на ранніх стадіях раку передміхурової залози.

Завдяки підтримці Чернівецької міської ради та управління охорони здоров’я в міській поліклініці №2 м. Чернівці створені належні умови для проведення трансректальної мультифокальної біопсії: функціонує сучасний операційний блок, що відповідає вимогам проведення маніпуляції; працює досвідчений лікар-уролог, яка пройшла відповідну підготовку в ДУ “Інституту урології АМН України” для проведення трансректальної мультифокальної біопсії передміхурової залози під УЗД контролем; є в наявносі УЗД апарат з ректальним датчиком та приладдя для біопсії передміхурової залози з комплектом насадок. Загалом в поліклініці вже успішно проведено ряд досліджень.

Управління охорони здоров’я

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ