Хмельниччина активно працює над розвитком сімейних форм виховання дітей-сиріт - Юрій Павленко

Хмельниччина активно працює над розвитком сімейних форм виховання дітей-сиріт - Юрій Павленко

01.11.13 12:47 0 936
На Хмельниччині активізується діяльність із розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт. Про це йшлося під час зустрічі Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка з головою Хмельницької обласної державної адміністрації Василем Ядухою.

«Президент ставить завдання, щоб кожна дитина-сирота отримала родинне тепло. Таким чином, місцева влада має, безумовно, виконувати свій обов’язок щодо створення умов для реалізації права дітей-сиріт на виховання в сім’ї, має знайти для кожної дитини тата й маму», - зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.

Він наголосив на необхідності розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Йдеться про такі форми як усиновлення, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка, піклування.

У свою чергу, Василь Ядуха запевнив, що місцева влада розуміє важливість цієї теми. «Найближчим часом буде проведена колегія Хмельницької ОДА щодо виконання завдань Президента України в частині забезпечення права дитини-сироти на виховання в сім’ї… Ми й надалі приділятимемо значну увагу питанню захисту прав дітей, як того вимагає від нас Глава держави», - сказав він.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Без реформ в медицині не ...

КОМЕНТАРІ