Олександр Сич: «Уряд Азарова говорить про евроінтеграцію, а на ділі лобіює приєднання України до угод із Митним союзом»

Олександр Сич: «Уряд Азарова говорить про евроінтеграцію, а на ділі лобіює приєднання України до угод із Митним союзом»

01.11.13 17:43 0 1120
«Ситуація з лобіюванням урядом Азарова приєднання України до угод Митного союзу на чолі з Росією свідчить про те, що чинний режим так і не зробив для себе вибір – повернутися у велику сім’ю европейських націй чи залишитися у колоніяльному минулому частиною Російської імперії». Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода», голова Уряду національної альтернативи Олександр Сич, коментуючи рішення Кабінету Міністрів про приєднання України до п’яти угод із Митним союзом.

Як підкреслив Олександр Сич, серед зазначених угод, до яких Кабмін Азарова планує підключити Україну, є наступні: угоди Митного союзу про ветеринарно-санітарні заходи від 11.12.2009 року; угоди Митного союзу про санітарні заходи від 11.12.2009 року; угоди Митного союзу про карантин рослин від 11.12.2009 року; угоди про порядок застосування спеціяльних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів впродовж перехідного періоду від 19.11.2010 року; протокол про порядок надання органу, який проводить розслідування, відомостей, які мають у тому числі конфіденційну інформацію, для цілей розслідувань, які передують запровадженню спеціяльних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів відносно третіх країн від 19.11.2010 року.

Характерно, що доручення підготувати рішення «Про міжнародні угоди Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації, до яких могла б приєднатися Україна», Міністерству економічного розвитку та торгівлі України надав безпосередньо очільник уряду Микола Азаров (доручення Прем’єр-міністра від 17 вересня 2013 року №35987/1/1-13).

«Очевидно, що уряд має намір і надалі поглиблювати співпрацю з путінським євразійським квазіутворенням, адже сам прем’єр Азаров неодноразово заявляв про готовність приєднатися майже до 70 угод, чинних у Митному союзі», – зазначив Олександр Сич. На переконання свободівця, ситуація з лобіюванням урядом Азарова приєднання України до угод Митного союзу свідчить про те, що чинний режим так і не зробив для себе вибору – повернутися у велику сім’ю европейських націй чи залишитися у колоніяльному минулому частиною Російської імперії.

«Так звана «євроінтеграційна» діяльність чинного уряду та провладної більшости напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі – це зовсім не виконання вимог Евросоюзу щодо реформи правосуддя, правоохоронних органів, виборчого законодавства чи звільнення політв’язнів. Це – намагання під виглядом так званих «евроінтеграційних» законів проштовхнути зміни до законодавства, які дозволять подальшу узурпацію влади режимом Януковича, – зазначив Олександр Сич. – Вочевидь, для теперішньої влади евроінтеграція – це не знищення корупції, не високі европейські стандарти життя і не безвізовий режим з країнами Европи. Для них асоціяція – це захист своїх бізнесових інтересів, за якими державні інтереси не стоять. Це легалізація капіталів, набутих злочинним шляхом».

Уряд національної альтернативи ВО «Свобода» застерігає чинний Кабінет Міністрів від подальшого намагання всидіти на двох стільцях. Нинішні керівники держави повинні раз і назавжди відмовитися від рішень, спрямованих на приєднання України до угод Митного союзу та будь-яких дій, які можуть завадити підписанню Угоди про асоціяцію України та ЕС.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Більше 10 тисяч ...

КОМЕНТАРІ