До 1 грудня 2013 року усі моделі РРО необхідно модернізувати!

До 1 грудня 2013 року усі моделі РРО необхідно модернізувати!

01.11.13 20:47 0 933
Наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 №522 затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій. До оновленого переліку сертифікованих приладів увійшли 69 моделей касових апаратів. Це апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.
Особливістю нової редакції стало виключення з реєстру старих моделей реєстраторів розрахункових операцій. Це були апарати, які не передавали звітність в електронній формі.
Відповідно до Порядку реєстрації, опломбування за застосування РРО органи Міндоходів зобов‘язані скасувати реєстрацію застарілих моделей, завчасно попередивши користувачів за місяць до настання терміну про необхідність такого скасування.
На сьогодні усім івано-франківським користувачам застарілої касової техніки надіслано попередження про скасування РРО в термін до 01.12.2013 року.
Відповідно до листа Міндоходів від 07.10.2013 року №20223 суб‘єкти господарювання протягом місяця після отримання попередження матимуть можливість використовувати при проведенні розрахункових операцій наявну касову техніку та здійснити заходи щодо її доопрацювання з метою виконання чинного законодавства.
Загалом, на сьогодні до системи зберігання і збору даних від РРО по м. Івано-франківську підключено 1,6 тис. касової техніки із загальної кількості 2,4 тис. апаратів. Власникам цих реєстраторів вже не потрібно накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці, вся інформація зберігається тільки в електронному вигляді.
З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Куди платити податок при ...

КОМЕНТАРІ