11 листопада 2013 року закінчується термін подання податкової звітності

11 листопада 2013 року закінчується термін подання податкової звітності

01.11.13 17:49 0 934
Таку звітність необхідно подати фізичним особам-підприємцям, які перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну. Вони подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід за загальну систему оподаткування.
Підприємці, які подають декларацію вперше, зобов‘язані зазначити у ній інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації.
Подають квартальну звітність платники єдиного податку ІІІ, IV, V та VI груп. «Спрощенці» І та ІІ груп подаватимуть звітність за наслідками року.
По Єдиному соціальному внеску звітність також подається раз на рік, але лише тими підприємцями, в тому числі і «спрощенцями», які формують та подають до органів доходів і зборів звіт самі за себе. Ті ж підприємці, які мають найманих осіб, подають звітність щомісячно до 20 числа.
За ІІІ квартал, та в окремих випадках за 9-ть місяців 2013 року подають звітність платники ресурсних та місцевих платежів. Тобто ті, що сплачують екологічний податок, збір за спеціальне використання води та за місця для паркування транспортних засобів, а також туристичний збір.
Щокварталу також необхідно подавати Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користь платників податку і сум утриманого з них податку за формою №1ДФ.
Декларації подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Платник повинен самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного терміну.
Платники податку на прибуток декларації з цього податку за квартал не подають. Вони звітуватимуть за наслідками податкового року, тобто один раз за рік.
У разі якщо платники, у яких дохід перевищує 10 млн.грн., за результатами 2012 р. не отримали прибутку, але за підсумками I кварталу стали прибутковими, то такі платники зобов'язані подавати декларації та фінансову звітність за півріччя, три квартали та рік і сплачувати податок за даними таких декларацій.
За рік також звітуватимуть новостворені та неприбуткові підприємства та організації.

Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-ФранківськуГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На прес-конференції ...
Наступна новина: Бути партнерами у спільній ...

КОМЕНТАРІ