Бути партнерами у спільній справі

Бути партнерами у спільній справі

01.11.13 17:52 0 933
Спрощення процедур та зменшення часу для сплати податкових і митних платежів, впровадження електронних сервісів, новації чинного законодавства та перші підсумки адміністрування органами доходів і зборів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – ці та інші питання обговорили на черговому засіданні громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області.
У засіданні взяли участь начальник ГУ Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Тернопільській області Ігор Сторожук та начальник Тернопільської митниці Міндоходів Микола Харкавий.
Звертаючись до присутніх, начальник Головного управління Міндоходів області Олександр Вітрук зазначив, що принципи партнерства та діалогу були і є фундаментом співпраці органів доходів і зборів з громадськістю на постійній основі. «Сподіваюся, що ми й надалі будемо конструктивно працювати над спрощенням процедур для сплати податкових і митних платежів, ЄСВ. Разом будемо пропагувати електронні сервіси, які розробляє Міністерство на допомогу бізнесу, – сказав Олександр Васильович. – Адже саме завдяки зменшенню документації, скороченню звітності, прискоренню формальностей, розвитку електронних сервісів, платник економить час. Відповідно ми крок за кроком наближаємося до поставленої Президентом мети – увійти у сотню країн за легкістю ведення бізнесу. Ще трошки і ми цього досягнемо. Буквально на днях оприлюднено дані експертів Світового банку: позиції України зросли у світовому рейтингу на 25 пунктів (якщо в минулорічному звіті наша країна посіла 137 місце, то в цьому році - 112-е)».
Підтверджуючи готовність органів доходів і зборів області до діалогу з громадськістю, Олександр Вітрук на засіданні підписав наказ про включення до складу колегії ГУ Міндоходів у Тернопільській області голову громадської ради Василя Тараса.
До співпраці запросив членів громадської ради і начальник Тернопільської митниці Міндоходів Микола Харкавий, який, зокрема, зазначив: «Про те, що громадські ради відіграють активну роль у житті держави, ми переконалися ще у 2006 році. Саме тоді при митниці також запрацював дорадчий орган. Свою дієвість громадські активісти довели і при підготовці Митного кодексу України. Тож і тепер, після об’єднання податкової і митної служб в одне відомство, у нас з Головним управлінням Міндоходів та з вами, громадськістю краю, є спільна мета – зробити все для того, щоб бізнесу було комфортно працювати на теренах області».
Відтак учасники засідання в діловій та дружній атмосфері обговорили питання порядку денного. Зокрема, з інформацією щодо проведення Всесвітнього дня заощаджень та Всеукраїнського тижня фінансової грамотності виступив заступник начальника управління Національного банку України в Тернопільській області Андрій Якубів. Відбулася жвава дискусія щодо запропонованих змін до нормативних актів з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також стосовно доцільності продовження терміну використання ключів електронного цифрового підпису.
На завершення начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук запросив усіх членів громадської ради взяти участь у проведенні засідання Громадської ради при Міндоходів України та громадських рад при ГУ Міндоходів в областях, містах Києві та Севастополі в режимі відеоселекторного зв’язку. Саме тоді, 12 листопада, представники громадськості усієї країни матимуть змогу поспілкуватися з Міністром доходів і зборів Олександром Клименком та ознайомитися з роботою структурних підрозділів Міністерства.


Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 11 листопада 2013 року ...
Наступна новина: На Тернопільщині – понад ...

КОМЕНТАРІ