На Тернопіллі виявлено 1 вибухонебезпечний предмет

На Тернопіллі виявлено 1 вибухонебезпечний предмет

02.11.13 08:42 0 928
31 жовтня повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмету надійшло з села Ішків Козівського району. Там, під час проведення земляних робіт, при в’їзді в село, було виявлено один артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни:

Після детального обстеження, фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, прилеглої до місця знахідки території боєприпас буде вилучено та знешкоджено.

Загалом з початку 2013 року на території Тернопільської області піротехніками ДСНС виявлено 609 вибухонебезпечних предметів.

Управління ДСНС звертається до жителів області:

• Якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси або є невідомим, не торкайтеся його. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних речей можуть визначати тільки професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.

• Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером 101.

• У нагоді також можуть стати й представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ