Урочистою ходою відзначили у Тернополі 95-ту річницю створення ЗУНР

Урочистою ходою відзначили у Тернополі 95-ту річницю створення ЗУНР

02.11.13 11:11 0 1025
95-ту річницю проголошення Західно-Української Народної Республіки у Тернополі відзначили пішою ходою від майдану Волі до могили українських січових стрільців на Микулинецькому кладовищі. Тут священнослужителі відправили панахиду, а представники влади і громадськості поклали квіти до могили стрільців.

Вшанувати події, пов’язані зі становленням Української держави на західних землях, прийшли як сивочолі, так і молодь Тернополя. Процесію, яка йшла містом під звуки оркестру, очолило духовенство, ветерани та представники влади. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

Звертаючись до присутніх очільник міста зазначив:

«Ми є спадкоємцями тисячолітньої державницької традиції. І яскравим моментом у змаганні українців за створення власної держави у ХХ столітті була історія ЗУНР. Західноукраїнська Народна Республіка була створена в листопаді 1918 року на тих українських землях, що входили до Австро-Угорської імперії. Це було 95 років тому.

Історія ЗУНРу тісно пов'язана з Тернополем, оскільки один період Уряд республіки перебував у Тернополі. Чільні посади у складі уряду займали тернополяни.

шня славна 95 роковина дає нам урок, дає нам натхнення. Урок історії, урок мужності і патріотизму. Натхнення героїв Листопадового чину проявилось у боротьбі українців протягом всього складного ХХ століття і привело до відновлення Державності у 1991 році.

Вітаю усіх українців, усіх тернополян з славною річницею у нашій історії. Це день для того, щоб згадати наших героїв. День, щоб усвідомити себе спадкоємцями їх слави».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Львівщині дільничний ...

КОМЕНТАРІ