У Львові відбулись заходи з нагоди відзначення 95-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки

У Львові відбулись заходи з нагоди відзначення 95-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки

02.11.13 10:45 0 1068
1 листопада в рамках відзначення 95-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки керівництво області та міста поклали квіти до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі та Президента Національної Ради ЗУНР Є.Петрушевича.

Окрім того, вулицями Львова до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на Янівському кладовищі урочистою ходою пройшла колона зі студентської молоді Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівського державного університету фізичної культури.

«Дуже приємно на наших урочистостях бачити таку велику кількість молоді. Адже саме молоді люди у далекому 1918 році були натхненниками і творцями «Листопадового чину». Саме молоді студенти, Січові Стрільці, зі зброєю у руках захищали молоду Західно-Українську Народну Республіку, – сказала Ірина Романів під час покладання квітів до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на Янівському кладовищі. – Тому, стоячи перед Вами, молодими, прогресивними, енергійними, освіченими, закликаю Вас жити з Україною в серці. Бути патріотами своєї держави, любити свій народ, досягайте все нових і нових висот на благо нашої Вітчизни. Нехай для Вас будуть прикладом ті, хто творили ЗУНР, ті вояки УГА та Січові Стрільці, які за неї боролися. Не будьте байдужими до життя свого народу, держави, адже це також і Ваше життя», – закликала Ірина Романів.

Також в рамках відзначення відбувся чин панахиди та громадське віче, під час якого вітальні слова виголосили представники Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради та представники громадськості.

Опісля учасники заходу поклали квіти до могили О. Басараб.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/hromadski-zahody?album=4&gallery=147

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1-3 листопада на Волині ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ