На Львівщині відбувся семінар щодо надання медико-соціальних послуг

На Львівщині відбувся семінар щодо надання медико-соціальних послуг

02.11.13 08:49 0 917
За сприяння департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, 31 жовтня у Львівському геріатричному пансіонаті відбувся семінар для лікарів та старших медичних сестер будинків-інтернатів соціальної сфери щодо надання медико-соціальних послуг.

Під час семінару медичний персонал соціальних закладів області ознайомився із найновішими підходами надання медичної допомоги при загостреннях психічного розладу, особливостей лікування літніх людей та виконання санітарно-гігієнічних норм.

Учасники семінару також відзначили і позитивні тенденції у роботі інтернатних закладів. Зокрема, налагоджено консультативну допомогу мешканцям у випадках виникнення конфліктних ситуацій; запроваджений критерій адресності, тобто оцінка ситуації клієнта з різних аспектів – його фізичне, психічне та емоційне здоров’я, його уподобання, якості та вмілості.

Також у будинках-інтернатах створені кімнати – реабілітаційні центри, де мешканці проводять дозвілля: вивчають комп’ютери, переглядають та обговорюють фільми, займаються арттерапією, читають літературу та організовують вечірки та святкування тощо; забезпечена взаємодія дитячих та психоневрологічних інтернатів з центрами соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, лікувальними та реабілітаційними установами, благодійними та громадськими організаціями.

Зазначимо, що даний семінар відбувся із залученням фахівців обласного департаменту охорони здоров’я дільничного лікаря – психіатра Львівського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру Світлани Кужелевої , геронтолога Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи Леоніда Ткаченка, старшої медичної сестри ІІІ терапевтичного відділу цього ж госпіталю Марії Кавчак та ін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: команда ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ