Івано-Франківська область: завершила роботу контрольна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення

Івано-Франківська область: завершила роботу контрольна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення

02.11.13 08:42 0 920
1 листопада – по завершенні комісією Державної служби України з надзвичайних ситуацій контрольної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення, готовності обласних органів управління та сил реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру – в приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбулася підсумкова нарада.

В її роботі взяли участь голова Комісії - перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк, голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Володимир Стебницький, керівники територіальних підрозділів Управління ДСНС в області, представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, представники ЗМІ.

З 21 жовтня по 1 листопада поточного року в рамках проведення контрольної перевірки комісія працювала в містах Івано-Франківську, Коломиї, Калуші та Богородчанському, Долинському і Надвірнянському районах.

Комісією здійснювалась перевірка ходу реалізації заходів державної політики у сфері пожежної та техногенної безпеки, було перевірено роботу ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення: облдержадміністрації, Управління ДСНС в області, райдержадміністрацій, міськвиконкомів, аварійно-рятувальних служб, потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки з високим ступенем ризику. Значна увага Комісії приділялася відпрацюванню практичних дій органів управління і відповідних служб цивільного захисту по ліквідації надзвичайних ситуацій.

Підсумовуючи результати контрольної перевірки, перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк, зокрема зазначив, що в області загалом більша частина недоліків усунена, що стосується недоліків, які на даний момент ще не повністю усунені, то затримка, в першу чергу, пояснюється недостатністю або відсутністю фінансування на державному або місцевому рівнях. Наприклад, це стосується заходів щодо наповнення матеріального регіонального резерву, створення необхідної кількості команд місцевої пожежної охорони на території області.

Поряд з цим, голова комісії наголосив на необхідності покращення стану пожежної безпеки об’єктів освіти, культури, охорони здоров’я, а також звернув увагу на необхідність збільшення кількості проїжджих доріг в лісових масивах області, зокрема і для проїзду пожежних автомобілів на випадок виникнення загорань в екосистемах, в тому числі в лісах.

Виходячи з акту, складеного членами контрольної комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій, роботу ланок Івано-Франківської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення оцінено як «обмежено готова».

Відповідна нарада під головуванням першого заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Леонідовича Данилюка за результатами контрольної перевірки стану реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, відбулася і в Управлінні ДСНС в об­ла­­­сті, на якій загалом Комісія дала позитивну оцінку готовності до дій за призначенням сил та засобів Управління ДСНС в області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі виявлено 1 ...
Наступна новина: Буковина: команда ...

КОМЕНТАРІ