Екологічна освіта в школах Хмельниччини

Екологічна освіта в школах Хмельниччини

02.11.13 11:52 0 994
Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей. Забруднення повітря, водойм і вирубування лісів у багатьох місцях досягли критичного рівня. Екологічна криза вимагає інтенсивного екологічного виховання підростаючого покоління зокрема і населення загалом.

Екологічна освіта і виховання підростаючих поколінь в сучасних умовах мають бути спрямовані, в першу чергу, на зміну ставлення самої людини до свого здоров’я, а потім і до навколишнього середовища як необхідної умови його збереження і зміцнення.

Не залишаються осторонь проблем шкільної екологічної освіти фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації. Для цього між Департаментом та управлінням освіти Хмельницької міської ради підписана угода про співпрацю. Предметом угоди є спільна і погоджена діяльність по підвищенню екологічної освіти, культури і свідомості підростаючого покоління в навчально-виховних закладах міста та забезпечення ефективності еколого-натуралістичної природоохоронної роботи.

Вже другий рік поспіль екологи проводять уроки з природоохоронної тематики з учнями початкових та середніх класів шкіл обласного центру. На екоуроках, дітлахи знайомляться з проблемами довкілля нашого краю, ведуть дискусії щодо збереження природних ресурсів, вчаться цінувати те, що дала нам природа тощо.

Діти приймають участь в еколого-натуралістичних заходах, конкурсах, науково-освітніх проектах, конференціях, круглих столах, семінарах, екологічних екскурсіях.

Аналогічна угода невдовзі буде підписана з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації, що в свою чергу дасть змогу проводити заняття на природоохоронну тематику в навчальних закладах області.

Навчити та виховати молоде покоління, здатне по-новому вирішувати проблеми охорони, збереження та раціонального використання природних багатств – наше основне завдання, - впевнений директор Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Сергій Вавринчук.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ