Телефонні шахраї виманили у двох лучан 23 тисячі гривень

Телефонні шахраї виманили у двох лучан 23 тисячі гривень

02.11.13 09:01 0 899
Жінка віддала спритникам гроші, аби звільнити від відповідальності молодика, котрий винаймав у неї гараж, а чоловік – сина, якому підкинули наркотики.

Телефонні дзвінки від псевдоміліціонерів, які повідомляють про притягнення родичів до кримінальної відповідальності і їх звільнення за окрему плату, лунають не лише на Волині, а й у інших регіонах держави.

– Я намагалася допомогти людині, яку добре знаю, а виявилося, що натрапила на шахраїв, – розповіла потерпіла Лідія Олександрівна. – На стаціонарний телефон зателефонував молодий хлопець Сергій, який орендував у них із чоловіком гараж. Він просив про допомогу: мовляв, потрапив у серйозне ДТП і терміново потрібно знайти 15000 гривень. Чоловік просив позичити йому цю суму, обіцяв, що наступного ж дня поверне. Це був саме його голос, тому я повірила. Оскільки рідних у Луцьку він немає, не змогла кинути у біді.

Разом із чоловіком дістали свої заощадження та пішли на зустріч із «товаришем» Сергія, щоби віддати гроші. Але наступного дня чоловік не зателефонував, не подякував і… не повернув гроші. Номера телефону до Сергія у жінки не було, тому, знаючи адресу, вирушила до нього додому. Там вона й дізналася про те, що Сергій не телефонував…

Трапляються випадки, коли до родичів телефонують і представляються міліціонерами. Стверджують, що їхнього сина, брата чи дочку затримали за скоєння тяжкого злочину. Щоби вони не потрапити до тюрми, негайно потрібні гроші. Часто рідні роблять усе, що йому наказують, і лише після цього телефонують до нібито затриманого. Тоді і з’ясовується, що вони стали жертвами шахраїв.

– Я прийшов додому, а жінка з плачем повідомила, що син попав у біду, - розповідає потерпілий Іван Прокопович. – Нібито йому підкинули наркотики і він знаходиться в міліції. Потім невідомий чоловік, який представився міліціонером, запропонував вирішити питання і сказав, що для цього потрібно вісім тисяч гривень. Нам назвали номер банківської картки, на яку необхідно було перерахувати гроші. Ми так і зробили, а потім передзвонили до сина і дізналися, що з ним усе гаразд.

– Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваші рідні за скоєння правопорушення потрапили в міліцію, потрібно насамперед заспокоїтись, зателефонувати до тієї людини, про яку йде розмова, з’ясувати, де вона знаходиться, – застерігає начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області полковник міліції Василь Марчишак. – У будь-якому випадку, не зволікаючи, телефонуйте на лінію 102.

Вкотре нагадуємо громадянам: будьте обачними. На території області є спритники, які заробляють гроші на довірливих людях. Не вірте голосу зі слухавки, перевіряйте місцезнаходження своїх рідних, не йдіть на контакт із невідомими та негайно телефонуйте в міліцію, аби перевірити, чи справді ваш родич скоїв те чи інше правопорушення.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У державному архіві ...

КОМЕНТАРІ